Страта з мангольдом, беконом і сиром

Skillet Strata with Bacon, Cheddar, and Greens

Цієї осені готуємо італійську страту. Ця страва може бути як солодкою, так і солоною, але серед складників завжди буде присутній хліб. Напевно, страту й придумали саме для того, щоб раціонально використовувати хлібні залишки. Але по факту страва дуже смачна і ситна. Як на мене, ідеальний варіант для сніданку. 

Інгредієнти з легкістю замінюються зважаючи на те, що є під рукою. Замість мангольду візьміть шпинат або салатні листочки, грудинку замініть беконом, панчетою, підкопченим салом. Сир додавайте свій улюблений.

Складові:

  • 6 шт. яєць
  • 200 мл. молока
  • пучок мангольду
  • 1 ріпчаста цибуля
  • невеличкий пучок зеленої цибулі
  • 50 г копченої грудинки
  • 100 г твердого сиру
  • шматочки хліба (залишки чіабати, багету)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль, чорний перець

Приготування:

  1. Яйця розбити в миску, додати молоко, сіль, перець і дрібно нарізану зелену цибулю. Перемішати віночком. Сир нарізати невеликими кубиками і теж додати в яєчну суміш.
  2. Нарізати грудинку невеликими кубиками. Нагріти у великій пательні оливкову олію і обсмажити грудинку до рум’яності. Перекласти шумівкою до збитих яєць.
  3. Ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками й обсмажити до прозорості в тій же сковороді. Хліб нарізати середніми кубиками і додати до цибулі. Обсмажити, помішуючи, протягом 5-ти хвилин.
  4. Мангольд вимити й обсушити, видалити жорсткі стебла і нарізати зелень смужками. Покласти мангольд в пательню до хліба і цибулі, перемішати, залити яєчною сумішшю. Поставити пательню в розігріту до 200 С духову шафу на 10 хвилин. (Впевніться в тому, що пательня придатна для використання у духовці). Яєчна маса повинна повністю схопитися. Остудити готову страту і подавати до столу.  

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Вбудована варильна поверхня Gorenje GW6NINB

cw24ccp

Посуд CW 24 CCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *