Цієї осені готуємо італійську страту. Ця страва може бути як солодкою, так і солоною, але серед складників завжди буде присутній хліб. Напевно, страту й придумали саме для того, щоб раціонально використовувати хлібні залишки. Але по факту страва дуже смачна і ситна. Як на мене, ідеальний варіант для сніданку.
Інгредієнти з легкістю замінюються зважаючи на те, що є під рукою. Замість мангольду візьміть шпинат або салатні листочки, грудинку замініть беконом, панчетою, підкопченим салом. Сир додавайте свій улюблений.
Складові:
- 6 шт. яєць
- 200 мл. молока
- пучок мангольду
- 1 ріпчаста цибуля
- невеличкий пучок зеленої цибулі
- 50 г копченої грудинки
- 100 г твердого сиру
- шматочки хліба (залишки чіабати, багету)
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль, чорний перець
Приготування:
- Яйця розбити в миску, додати молоко, сіль, перець і дрібно нарізану зелену цибулю. Перемішати віночком. Сир нарізати невеликими кубиками і теж додати в яєчну суміш.
- Нарізати грудинку невеликими кубиками. Нагріти у великій пательні оливкову олію і обсмажити грудинку до рум’яності. Перекласти шумівкою до збитих яєць.
- Ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками й обсмажити до прозорості в тій же сковороді. Хліб нарізати середніми кубиками і додати до цибулі. Обсмажити, помішуючи, протягом 5-ти хвилин.
- Мангольд вимити й обсушити, видалити жорсткі стебла і нарізати зелень смужками. Покласти мангольд в пательню до хліба і цибулі, перемішати, залити яєчною сумішшю. Поставити пательню в розігріту до 200 С духову шафу на 10 хвилин. (Впевніться в тому, що пательня придатна для використання у духовці). Яєчна маса повинна повністю схопитися. Остудити готову страту і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |