Капкейки, вони ж мініатюрні кекси, особливо сподобаються дітям та стануть приємним частуванням на дитячому святі. Їсти капкейки – справжнє задоволення. Зручні для маленьких долоньок та ніжні на смак кекси запросто можна приготувати разом з маленьким помічником.
Спершу підготуємо базове тісто: зіб’ємо 3 яйця з 150 г. цукру в пишну масу до подвоєння в об’ємі. Потроху додамо 150 г. просіяного борошна з 2 ч.л. розпушувача. Перемішаємо до повного об’єднання. А далі все за вашим уподобанням. Можна додати лимонної цедри, улюблених ягід. В нашому варіанті – лохина з цедрою.
Ягоди додавайте або свіжі, або заморожені ( попередньо розморожувати не потрібно). Чорниці, яблука, брусниці, вишні –оберіть те, що більш до вподоби вашій малечі.
А якщо смаколики готуєте до святкового столу, прикрашайте верхівки кексів збитими вершками, горішками, ягодами.
Цього разу нам пощастило випікати маленькі кекси у чудо-пристрої – електричній кексниці. Звучить незвично, але результатом випічки однозначно всі були задоволені. На відміну від духової шафи, пристрій набагато швидше розігрівається, щоб вже за лічені хвилини частувати маленьких гостей смачною випічкою.
Діти рекомендують 🙂