Ніжне сирне суфле з ківі може стати як варіантом поживного сніданку, так і приємним десертом. У цієї страви є очевидні плюси. По-перше, відсутність зайвого жиру у вигляді вершкового масла або сметани, вершків. По-друге, на відміну від традиційних сирних запіканок, в складі немає ані борошна, ані манки, тільки крохмаль. Суфле підіймається лише за рахунок збитих білків.
Складові:
- 500 г кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 50 г цукру
- 3 стиглих ківі
- 1 ст. л. крохмалю
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту
- цукрова пудра для подачі
Приготування:
- Розділити яйця на білки і жовтки. Сир збити міксером разом з жовтками, ванільним екстрактом і крохмалем.
- Білки збити в щільну піну разом з цукром. Акуратно з’єднати білок з сирною масою до об’єднання, інтенсивно не розмішувати.
- Ківі очистити, нарізати кружечками. Керамічну або скляну форму діаметром 22-24 см. з низьким бортиком змастити вершковим маслом. Викласти у форму сирну масу, зверху розкласти скибочки ківі. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовій шафі протягом 15 хвилин. Посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |