У сезон персиків обов’язково встигніть напекти цих смачних оладок. Соковитий шматочок персику на кожному оладку додасть страві особливої родзинки. Але не засмучуйтесь, якщо персиків на знайти. За рецептурою замінюємо персики на груші або яблука, і навіть на шматочки карамелізованого гарбуза.
Складові:
- 250 г натурального йогурту
- 1 яйце
- 125 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту
- 1/2 ч. л. ромового ароматизатору
- 1/2 ч. л. свіжого натертого імбиру
- 1/2 ч. л. цинамону
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- пучка солі
- 3 персика
- вершкове масло для підсмажування
Приготування:
- В зручній мисці змішати йогурт з яйцем, імбиром, ванільним і ромовим екстрактами. В іншій мисці поєднати просіяне з розпушувачем і содою борошно, цукор, корицю і сіль. Всипати суху суміш в рідку і змішати до об’єднання, інтенсивно розмішувати не потрібно.
- Персики вимити, розрізати навпіл і видалити кісточку. Нарізати персики товстими круглими скибочками.
- Розтопити шматочок вершкового масла у пательні. Сформувати оладки. Коли краї оладок почнуть прихоплюватися, покласти на кожну по скибочці персику. Підсмажувати ще пару хвилин на маленькому вогні. Акуратно, двома лопатками перевернути оладки персиками вниз, при необхідності додати ще масла у пательню. Смажити ще хвилини три і перекласти оладки на деко.
- Коли всі оладки будуть готові, поставити деко з ними на 10 хвилин в нагріту до 150 градусів духову шафу, щоб серединка пропеклась як слід.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |