Dukkah – пряно-горіхова суміш, яка широко використовується в якості приправи у Східній кухні. Вона відмінно поєднується з м’яким сиром, нею можна посипати овочі-гриль або просто їсти зі свіжим хлібом, змоченим в оливковій олії.
На 1 невеличкий слоїк:
- 100 г фундука
- 2 ст. л. кунжуту
- 1 ст. л. зерен коріандру
- 1 ст. л. зерен кумина
- 1 ст. л. зерен фенхелю
- 1 сухий чилі
- 1 ст. л. сушеної м’яти
- 1-2 ч. л. морської солі
Готуємо:
Горіхи і кунжут злегка обсмажити на сухій пательні. Прянощі прогріти на сухій сковороді протягом хвилини, помішуючи. Скласти всі інгредієнти в чашу блендера і подрібнити. Пересипати в герметичну банку. Зберігати до 1,5 місяця.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |