Східна приправа dukkah

Dukkah

Dukkah – пряно-горіхова суміш, яка широко використовується в якості приправи у Східній кухні. Вона відмінно поєднується з м’яким сиром, нею можна посипати овочі-гриль або просто їсти зі свіжим хлібом, змоченим в оливковій олії.

На 1 невеличкий слоїк:

  • 100 г фундука
  • 2 ст. л. кунжуту
  • 1 ст. л. зерен коріандру
  • 1 ст. л. зерен кумина
  • 1 ст. л. зерен фенхелю
  • 1 сухий чилі
  • 1 ст. л. сушеної м’яти
  • 1-2 ч. л. морської солі

Готуємо:

Горіхи і кунжут злегка обсмажити на сухій пательні. Прянощі прогріти на сухій сковороді протягом хвилини, помішуючи. Скласти всі інгредієнти в чашу блендера і подрібнити. Пересипати в герметичну банку. Зберігати до 1,5 місяця.

Смачного!

 Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *