Сезон пікніків і барбекю з розмаїттям смачних страв вже відкрито. Саме тому сьогодні хочу поділитись з вами рецептом простого і швидкого варіанту вегетаріанського бургера, який ви зможете приготувати для тих, хто не їсть м’яса. Таку страву можна готувати як на барбекю, так і за допомоги контактного грилю. Незалежно від сезону і погоди, електричний гриль приготує овочі, підсмажить рибу і м’ясо, підігріє бургери і паніні.
На 4 порції:
Котлети з квасолі:
- 1 банка консервованої квасолі або 250 г відвареної заздалегідь
- 1 велике яйце
- 2 ст. л. борошна
- 100 г хлібної м’якушки
- 1 ч. л. суміші італійських трав
- 1 морква
- 1 цибулина
- сіль і перець за смаком
- пучок зелені
- панірувальні сухарі
Бургер:
- 4 булочки для бургерів
- 2 помідори
- 1 огірок
- 100 г молодої капусти
- 1 кабачок
- 1 цибулина
- 8 шматочків сиру Чеддер для бургерів
- 1 болгарський перець
- 4 ст. л кетчупу
- 4 ч. л. діжонської гірчиці (Moutarde de Dijon)
Готуємо:
Спершу підготувати “фарш” для вегетаріанських котлет. У миску всипати квасолю, розбити яйце, додати сіль і перець.
Подрібнити квасолю блендером до однорідності або розім’яти товкачем. Додати подрібнену зелень, натерту моркву і дрібно нарізану цибулю, перемішати.
Всипати борошно і хлібний м’якуш частинами, поки не отримаєте масу необхідної густоти. Не кладіть забагато хлібної м’якушки, щоб котлети не вийшли щільними.
Розігріти гриль. Кабачок, перець і цибулю нарізати кружальцями, викласти на гриль і обсмажити до готовності
Булочки для бургерів розрізати навпіл, змастити олією. З готового “фаршу” сформувати котлети і обваляти їх в панірувальних сухарях. На грилі при максимальній температурі обсмажити котлети, потім викласти булочки і теж злегка обсмажити.
Половину заготовок для бургерів змастити гірчицею, іншу половину – кетчупом. Викладаємо шарами на бургер кабачок, сир, огірки, котлету, ще раз сир, перець, цибулю, капусту і помідор.
Накриваємо бургер половинкою булочки. Наколюємо шпажкою, щоб бургер тримався і можна подавати до столу.
Як бачите все досить просто і ще надзвичайно смачно!
Експертна оцінка від досвідченого кулінара, фуд-блогера, Едуарда Насирова.
|
Сьогодні ми готували на контактному електрогрилі Gorenje KR 1800 E PRO і мої враження дуже позитивні. Цей гаджет не тільки стильний, але і мега практичний. У нього великі пластини гриль на яких можна розмістити не лише нарізані овочі, але і цілий баклажан, перець, кабачок (ну або якщо ви не вегетаріанець – то цілу рибу або великі шматки м’яса). Знімні пластини зручні у догляді, їх спеціальне покриття запобігає пригорянню. Гриль можна відкривати на 180 градусів, завдяки чому робоча поверхня збільшується в 2 рази і можна готувати ще більше страв одночасно. Рухома верхня частина гриля дає можливість готувати продукти різної товщини. Потужність гриля у 1800 Вт. дозволяє швидко готувати овочі або інші страви. Зверніть увагу, що на пластинах гриля є “злив” і якщо ви готуєте м’ясо або інші продукти, які пускають сік, то він не буде горіти на грилі, а стече в спеціальний контейнер. Як на мене, то контактний електрогриль Gorenje KR 1800 E PRO – це справжня знахідка для людей, які люблять корисні і смачні страви без зайвого жиру і тривалого обсмажування. Загалом, мені дуже сподобався гаджет, і я сміливо рекомендую й вам. |
Рекомендована техніка: