Кекс з м’ятою, апельсином і чорною смородиною

cake_blackcurrant_oranje_mint

Ніжний сметанний кекс зі смаком апельсина, ароматної м’яти і приємною кислинкою смородини стане прекрасним доповненням до ранкового чаювання.

На кекс Ø 22-24 см:

  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г густої сметани
  • 240 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 300 г чорної смородини
  • невеликий пучок м’яти
  • цедра 1 апельсина

Готуємо:

  1. Масло збити з цукром в чаші комбайна, по одному ввести яйця, потім додати сметану, перемішати, частинами всипати просіяне разом з розпушувачем борошно.
  2. М’яту дрібно нарізати, цедру натерти і додати в тісто, перемішати. Всипати в тісто смородину, акуратно перемішати. Перелити тісто у форму застелену вощеним папером і відправити в розігріту до 180°С духову шафу на 40-50 хвилин (готовність перевіряємо як завжди паличкою).
  3. Остудити кекс, присипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Кухонна техніка з лінійки Gorenje Chef’s Collection

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *