Вишукана страва до святкового столу. Насолоджуйтесь не лише досконалим смаком, а й отримуйте справжнє естетичне задоволення. Страва в приготуванні не дуже складна, вам лише треба чітко дотримуватись рецептури.
На 6-8 порцій
- 2 філе лосося (сьомги) по 750 г
- 1 лимон
- 6-8 лаврових листочків
- 3 ст. л. оливкової олії
Для начинки:
- 25 г вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина, дрібно порізати
- 1 великий зубчик часнику, дрібно порізати
- 3 стебла селери, дрібно порізати
- сік і цедра 1 лимону
- 300 г білих хлібних крихт
- пучок свіжої петрушки, дрібно порізати
Для соусу:
- 15 г вершкового масла
- 1/2 цибулини, дрібно порізати
- 1 зубчик часнику, подрібнити
- 500 мл шампанського
- 1/2 ч. л. цукру
- 300 мл жирних вершків
- 3 ст. л. подрібненої шніт-цибулі
Готуємо:
- Для начинки розтопити масло на повільному вогні, додати цибулю, часник і селеру, готувати 8-10 хвилин до м’якості. Додати лимонну цедру, лимонний сік і хлібні крихти. Посолити, поперчити, готувати на середньому вогні 5-6 хвилин. Перекласти в тарілку, додати петрушку, дати охолонути.
- Розігріти духову шафу до 200 С. На велике деко, вкрите фольгою, викласти одну частину сьомги шкірою донизу. Кухонний шпагат розрізати на 6-8 мотузочок довжиною приблизно 12 см. Пропустити їх під сьомгою на відстані однієї порції одна від одної. Посолити і поперчити сьомгу. Зверху викласти начинку, трохи притиснути. Посолити і поперчити другий шматок філе, викласти зверху на начинку, так щоб шкірка була зверху. Перев’язати рибу мотузочками, під кожен вузол підкласти скибочку лимона і лавровий лист. Скропити оливковою олією, посипати сіллю і перцем.
- Запікати в центрі духовки 40 хвилин. В середині процесу приготування вийняти рибу, зібрати сік, що виділився, полити їм рибу.
- Приготувати соус: розтопити масло, обсмажити цибулю і часник близко 5-ти хвилин. Влити шампанське, довести до кипіння. Готувати протягом 4-5 хвилин, шампанське має випаруватися в половину. Вмішати цукор і вершки, довести до кипіння, готувати 2-3 хвилини помішуючи. Соус повинен загустіти. Посоліть і поперчіть, додайте дрібно порізану шніт-цибулю. Коли сьомга буде готова, акуратно розріжте на порційні шматки – так, щоб кожна порція була перев’язана мотузкою. Подавати з соусом.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Elza Brook
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |