Діп з запеченого перцю і волоських горіхів

dip_pepper_walnut

Сьогодні у нас мезе. Саме так в Західному Середземномор’ї іменують наїдки у вигляді набору закусок або маленьких страв, які зазвичай подають з напоями. Неймовірно смачна намазка в яку закохуєшся з першої ложки. Дуже рекомендую вам приготувати цю просту страву.

На 4 порції:

  • 2 болгарських перця
  • 2 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії 
  • 150 г волоських горіхів
  • сік 1/2 лимона
  • 1 ст. л. яблучного/винного оцту
  • сіль і перець за смаком
  • 1/2 цибулини
  • 1 червоний гострий перець
  • 2 ст. л. гранатового/фінікового сиропу
  • пару гілочок петрушки/кінзи

 

Готуємо:

Перець запекти разом з гострим перцем, часником і цибулею на грилі або у духовій шафі. Очистити овочі від шкірки і скласти в блендер, додати всі інші інгредієнти. Збити до однорідної консистенції. Якщо ви полюбляєте гостріший смак, можна одразу використовувати свіжий чилі і часник, без термічної обробки. Готову намазку подавати з лавашем або нарізаними соломкою овочами.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Гриль Gorenje KR 1800 EPRO

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *