Рецепт кокосового чизкейка з чорницею

coconut_and_blueberry_cheesecake

Бувають моменти, коли дуже сильно хочеться чогось солодкого — особливо коли надворі мороз, і вам потрібне заохочення. Розбавте свій день яскравим смаком за допомогою нашого рецепта неймовірного чизкейка з кокосом і чорницями. Він напевне зробить короткий холодний зимовий день менш нестерпним.

Інгредієнти:

  • 150 г печива для травлення
  • 50 г сушеного кокосу (непідсолодженого)
  • 80 г кокосової олії (ароматизованої)
  • 700 г веганського кокосового йогурту
  • 100 г веганського кокосового крему
  • 60 г цукрової пудри
  • 10 г агар-агару
  • 100 г веганського білого шоколаду
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 100 г заморожених чорниць
  • 20 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 100 г свіжих чорниць

Інструкції:

  1. Почніть із 150 г подрібненого печива для травлення.
  2. Додайте 50 г сушеного кокосу та розмішайте.
  3. Залийте 80 г кокосової олії та розмішайте.
  4. Перемістіть основу з печива у форму з діаметром 18 см.
  5. Спресуйте суміш із печива, щоб зробити рівний шар.
  6. Покладіть її в холодильник на 30 хвилин.
  7. У каструлю помістіть 700 г веганського кокосового йогурту, 100 г веганського кокосового крему, 60 г цукрової пудри та 10 г агар-агару.
  8. Збийте й доведіть до кипіння.
  9. Готуйте на малому вогні 2–3 хвилини.
  10. Зніміть із вогню.
  11. Домішайте 100 г розтопленого веганського білого шоколаду й 1 ст. л. ванільного екстракту.
  12. Влийте у форму начинку чизкейка.
  13. Залиште чизкейк у холодильнику на 4 години.
  14. Помістіть у каструлю 200 г заморожених чорниць, 20 г ванільного цукру та 2 ст. л. лимонного соку.
  15. Розмішайте й доведіть до кипіння.
  16. Готуйте на малому вогні 8–10 хвилин і час від часу розмішуйте.
  17. Коли суміш погустішає, зніміть із вогню та домішайте 100 г свіжих чорниць.
  18. Відкладіть на потім.
  19. Подавайте чизкейк, политий чорничним сиропом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *