Бувають моменти, коли дуже сильно хочеться чогось солодкого — особливо коли надворі мороз, і вам потрібне заохочення. Розбавте свій день яскравим смаком за допомогою нашого рецепта неймовірного чизкейка з кокосом і чорницями. Він напевне зробить короткий холодний зимовий день менш нестерпним.
Інгредієнти:
- 150 г печива для травлення
- 50 г сушеного кокосу (непідсолодженого)
- 80 г кокосової олії (ароматизованої)
- 700 г веганського кокосового йогурту
- 100 г веганського кокосового крему
- 60 г цукрової пудри
- 10 г агар-агару
- 100 г веганського білого шоколаду
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 100 г заморожених чорниць
- 20 г ванільного цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 100 г свіжих чорниць
Інструкції:
- Почніть із 150 г подрібненого печива для травлення.
- Додайте 50 г сушеного кокосу та розмішайте.
- Залийте 80 г кокосової олії та розмішайте.
- Перемістіть основу з печива у форму з діаметром 18 см.
- Спресуйте суміш із печива, щоб зробити рівний шар.
- Покладіть її в холодильник на 30 хвилин.
- У каструлю помістіть 700 г веганського кокосового йогурту, 100 г веганського кокосового крему, 60 г цукрової пудри та 10 г агар-агару.
- Збийте й доведіть до кипіння.
- Готуйте на малому вогні 2–3 хвилини.
- Зніміть із вогню.
- Домішайте 100 г розтопленого веганського білого шоколаду й 1 ст. л. ванільного екстракту.
- Влийте у форму начинку чизкейка.
- Залиште чизкейк у холодильнику на 4 години.
- Помістіть у каструлю 200 г заморожених чорниць, 20 г ванільного цукру та 2 ст. л. лимонного соку.
- Розмішайте й доведіть до кипіння.
- Готуйте на малому вогні 8–10 хвилин і час від часу розмішуйте.
- Коли суміш погустішає, зніміть із вогню та домішайте 100 г свіжих чорниць.
- Відкладіть на потім.
- Подавайте чизкейк, политий чорничним сиропом.