Тушковані стебла селери з білими грибами

stewed celery with cepes in a vintage frying pan. selective focus

Ця страва послугує чудовим гарніром до м’ясної тарілки. Пряні стебла селери в кремово-вершковому соусі з ароматним смаком грибів – справжня фантастика осінньої дієти.

Cкладові:

  • 600 г селери (стебла)
  • 200 г білих грибів ( або 50 г сушених)
  • 100 мл. жирних вершків
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 зубчика часнику
  • 1/2 ч. л. сушеного розмарину
  • 100 мл. курячого бульйону
  • пів лимона
  • сіль, чорний перець

Готуємо:

  1. Стебла селери вимити і нарізати шматочками по 2 см.
  2. Вимити гриби, очистити і нарізати скибочками. Сушені гриби попередньо замочити на 1 годину в теплій воді.
  3. У ступці потовкти часник з розмарином.
  4. У глибокому сотейнику нагріти оливкову олію і розтопити в ній вершкове масло. Покласти часник з розмарином і припустити декілька секунд до появи аромату. Додати селеру і гриби, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
  5. Влити курячий бульйон і тушкувати без кришки ще 5 хвилин. Додати вершки і продовжувати готувати доки соус не загусне. Посолити та поперчити, зняти з вогню. За бажання перед подачею збризнути лимонним соком.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GTW6INI

cw24ccp

Посуд Gorenje CW 24 CCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *