Особливий тон грузинській кухні задають волоські горіхи та пряні трави. Вдома ми знайдемо в надлишку і те, і інше. У моєму дворі росте величезне горіхове дерево, що дає густу тінь в літню спеку та рясний урожай смачних і корисних горішків, яких нам вистачає на цілий рік. Тож я завжди рада знайти нові та цікаві рецепти з цим інгредієнтом, щось нетривіальне, як ось цей салат. На перший погляд, все досить просто: крупно нарізані овочі, багато зелені. А де ж родзинка, спитаєте ви? А вона у соусі, який захоплює спочатку своїм неймовірним ароматом, а потім, ще більш яскравим смаком. Поєднання волоських горіхів з часником дуже гармонійне: соус виходить густим, насиченим та поживним. Цей салат може цілком замінити обід або вечерю, особливо, якщо смакувати його з м’яким лавашем. І, звісно ж, такий салат чудово підійде до шашлику з баранини або телячої корейки на грилі. Так що візьміть його на замітку до сезону пікніків!
Складники
- 3 помідори
- 3 огірки
- 1 пучок базиліку
- 1 пучок кіндзи
- 5 волоських горіхів
- 2 зубка часнику
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. винного оцту
- сіль
Приготування
Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнити у блендері разом з часником та дрібкою солі. Додати до горіхів оцет та олію. Перемішати соус до однорідності. Посолити за смаком, якщо потрібно . Овочі та зелень крупно порізати і полити соусом . Подавати одразу ж до столу. Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |