Качіаторе в італійській кухні означає тушковану курку, й нічого складного в її приготуванні немає. З італійського cacciatore перекладається як “мисливець”, у давні часи італійські жінки готували цю страву своїм чоловікам, коли ті, втомлені поверталися додому з полювання. Тому не дивно, що тушкована з овочами курка зазвичай подається великими шматками – справжні чоловіки люблять солідні шматки м’яса.
Відмінність рецепту полягає в тому, що якихось чітких порцій тут немає. Набір овочів, які ви додаєте до м’яса, може змінюватися – все залежить тільки від вашої фантазії. Можна, наприклад, не додавати моркву, можна покласти оливки або маслини, червоне вино можна замінити білим, а можна взагалі обійтися без вина. Не бійтеся експериментувати, загалом. Головне – любов, з якою ви це готуватимете.
Складові:
- курка (філе, гомілки, стегенця)
- цибуля
- болгарський перець
- морква
- гриби
- часник
- помідори
- сухе червоне вино
- томатний сік
- духмяні трави (розмарин, орегано тощо)
- лаврове листя
Приготування:
- Курку натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо з двох сторін у глибокій сковороді. Обсмажуємо недовго – поки не підрум’яниться.
- Коли курка “схопиться” скоринкою, дістаємо м’ясо. Олію та жир з пательні не зливаємо, а додаємо туди нарізані цибулю, болгарський перчик, гриби, часник і помідори без шкірки (обдайте їх окропом – шкіра сама відійде).
- Коли овочі підрум’яняться, додаємо на сковорідку запашні трави (як варіант – розмарин або орегано) та вливаємо пів чашки червоного сухого вина.
- Повертаємо курку в соус, заливаємо її томатним соком – так, щоб рідина покрила м’ясо, додаємо парочку лаврових листочків.
- Накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на дуже повільному вогні десь на годинку.
- Після того як соус увариться і загусне, качіаторе можна їсти. Гарніром можуть слугувати макарони, наприклад, або товчена картопля, або рис. А можна і просто з хлібом прямо зі сковорідки – мокати м’якуш в соус.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Маша Сердюк
|
Письменниця, журналіст, сцeнарист тeлeбачeння, кулінарний блогeр. Схиблeна на смачній їжі. Пeрeконана, що шлях до сeрця пролягає чeрeз шлунок нe лишe в чоловіків. Колекціонує рeцeпти котлeт — знає більшe 100 варіацій цієі страви. Пише про них та інші смаколики у своєму блозі “Котлeтка” kotletka.com.ua.
|