Качіаторе

chicken_cacciatore

Качіаторе в італійській кухні означає тушковану курку, й нічого складного в її приготуванні немає. З італійського cacciatore перекладається як “мисливець”, у давні часи італійські жінки готували цю страву своїм чоловікам, коли ті, втомлені поверталися додому з полювання. Тому не дивно, що тушкована з овочами курка зазвичай подається великими шматками – справжні чоловіки люблять солідні шматки м’яса.

Відмінність рецепту полягає в тому, що якихось чітких порцій тут немає. Набір овочів, які ви додаєте до м’яса, може змінюватися – все залежить тільки від вашої фантазії. Можна, наприклад, не додавати моркву, можна покласти оливки або маслини, червоне вино можна замінити білим, а можна взагалі обійтися без вина. Не бійтеся експериментувати, загалом. Головне – любов, з якою ви це готуватимете.

Складові:

  • курка (філе, гомілки, стегенця)
  • цибуля
  • болгарський перець
  • морква
  • гриби
  • часник
  • помідори
  • сухе червоне вино
  • томатний сік
  • духмяні трави (розмарин, орегано тощо)
  • лаврове листя

Приготування:

  1. Курку натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо з двох сторін у глибокій сковороді. Обсмажуємо недовго – поки не підрум’яниться.
  2. Коли курка “схопиться” скоринкою, дістаємо м’ясо. Олію та жир з пательні не зливаємо, а додаємо туди нарізані цибулю, болгарський перчик, гриби, часник і помідори без шкірки (обдайте їх окропом – шкіра сама відійде).
  3. Коли овочі підрум’яняться, додаємо на сковорідку запашні трави (як варіант – розмарин або орегано) та вливаємо пів чашки червоного сухого вина.
  4. Повертаємо курку в соус, заливаємо її томатним соком – так, щоб рідина покрила м’ясо, додаємо парочку лаврових листочків.
  5. Накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на дуже повільному вогні десь на годинку.
  6. Після того як соус увариться і загусне, качіаторе можна їсти. Гарніром можуть слугувати макарони, наприклад, або товчена картопля, або рис. А можна і просто з хлібом прямо зі сковорідки – мокати м’якуш в соус.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G65B

cw24ccp

Посуд CW 24 CCP

Маша Сердюк

 

 

 

 

Письменниця, журналіст, сцeнарист тeлeбачeння, кулінарний блогeр. Схиблeна на смачній їжі. Пeрeконана, що шлях до сeрця пролягає чeрeз шлунок нe лишe в чоловіків. Колекціонує рeцeпти котлeт — знає більшe 100 варіацій цієі страви. Пише про них та інші смаколики у своєму блозі “Котлeтка” kotletka.com.ua.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *