Домашні равіолі – це справжня симфонія смаку. Робити їх не так складно, як може здатися на перший погляд, і продукти всі самі звичайні. Єдине, приготування тіста та подальше розкачування займе деякий час. А якщо у Вас на кухні є кухонний комбайн зі спеціальними насадками для приготування домашньої пасти, то вже за пару хвилин Ви будете розподіляти начинку та формувати равіолі. Начинка у нас ніжна й кремова – з гарбуза та домашнього сиру. До столу равіолі подаються теплі, викупані у вершковому маслі та оздоблені нарізаною петрушкою. Це дуже смачно, повірте на слово 🙂
Складові:
- 250 г борошна
- 3 шт. яєць
- 150 г домашнього сиру
- 150 г гарбуза
- 3-4 ст. л. хлібних крихт
- 50 г вершкового масла
- 1 невеличкий пучок петрушки
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль, змелений чорний перець
- цукор
Приготування:
1.Для тіста: у зручну ємність просіяти борошно, сюди ж всипати пучку цукру, пів чайної ложки солі, додати оливкової олії, 2 яйця і 1 яєчний жовток. Замісити у комбайні або вручну м’яке, але не липке тісто. Сформувати тісто кулькою, завернути у харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
2. Для начинки: гарбуз нарізати кубиками і відварити до готовності. Половину гарбуза разом з домашнім сиром збити блендером в однорідну кремоподібну масу. Додати до начинки хлібні крихти або панірувальні сухарі, сіль, перець і добре перемішати. Поставити в холодильник.
3. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати тісто за допомогою насадки для приготування пасти або качалкою в два тоненькі пласти завтовшки 2 мм. Змастити обидва пласта тіста яєчним білком. На одному з пластів тіста розкласти начинку чайною ложкою, роблячи відповідну відстань. Зверху накрити другим пластом тіста. Нарізати квадратні равіолі та добре защипнути краї.
4. Варити равіолі в киплячій підсоленій воді ще 2 хвилини після того як спливуть. У сковороді розтопити вершкове масло і додати дрібно посічену петрушку. Викласти в масло равіолі, перемішати і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |