Гарбузові млинці з яблуками

pumpkin crepes with cinnamon apples .selective focus

Восени гарбуз хочеться додавати скрізь. Млинці не стали виключенням. В поєднанні з яблучним соусом, страва вийшла ніжною та ароматною. Цієї осені обов’язково спробуйте приготувати.

Складові:

  • 190 г борошна
  • 500 мл. молока
  • 2 шт. яєць
  • 50 г вершкового масла для обсмажування
  • 125 мл. гарбузового пюре (шматочки запеченого гарбуза подрібнюються блендером в пюре)
  • 2 яблука
  • 65 г цукру
  • пів чайної ложки розпушувача
  • півтори чайної ложки кориці
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 150 мл. темного пива
  • пів чайної ложки солі

Приготування:

  1. Половину молока і 30 грам вершкового масла нагріти в мікрохвильовій печі або в каструльці, щоб масло розтануло. Додати решту молока, яйця, 1 ст. л. цукру, гарбузове пюре, ванільний екстракт і гарненько збити міксером.
  2. Просіяти борошно разом з розпушувачем, додати 1 ч. л. кориці, імбир і мускатний горіх. Поєднати “суху” суміш з рідкою і гарненько вимішати до повної однорідності. Розігріти пательню і насмажити товстеньких млинців.
  3. Для начинки очистити яблука та нарізати їх невеличкими шматочками. У сотейнику розтопити 20 грам вершкового масла, всипати нарізані яблука і тушкувати протягом 5-ти хвилин. Посипати яблука 2 ст. л. цукру і потримати на вогні, доки не розчиниться цукор. Влити пиво, додати пів чайної ложки кориці. Збільшити вогонь і проварити соус кілька хвилин, щоб рідина випарувалась вполовину. Замість пива можна використовувати яблучний сік.
  4. Подавати млинці до столу, поливши яблучним соусом.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GW6NINB

Сковорідка для млинців CW 28 PCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

 

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *