Восени гарбуз хочеться додавати скрізь. Млинці не стали виключенням. В поєднанні з яблучним соусом, страва вийшла ніжною та ароматною. Цієї осені обов’язково спробуйте приготувати.
Складові:
- 190 г борошна
- 500 мл. молока
- 2 шт. яєць
- 50 г вершкового масла для обсмажування
- 125 мл. гарбузового пюре (шматочки запеченого гарбуза подрібнюються блендером в пюре)
- 2 яблука
- 65 г цукру
- пів чайної ложки розпушувача
- півтори чайної ложки кориці
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1/4 ч. л. меленого імбиру
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- 150 мл. темного пива
- пів чайної ложки солі
Приготування:
- Половину молока і 30 грам вершкового масла нагріти в мікрохвильовій печі або в каструльці, щоб масло розтануло. Додати решту молока, яйця, 1 ст. л. цукру, гарбузове пюре, ванільний екстракт і гарненько збити міксером.
- Просіяти борошно разом з розпушувачем, додати 1 ч. л. кориці, імбир і мускатний горіх. Поєднати “суху” суміш з рідкою і гарненько вимішати до повної однорідності. Розігріти пательню і насмажити товстеньких млинців.
- Для начинки очистити яблука та нарізати їх невеличкими шматочками. У сотейнику розтопити 20 грам вершкового масла, всипати нарізані яблука і тушкувати протягом 5-ти хвилин. Посипати яблука 2 ст. л. цукру і потримати на вогні, доки не розчиниться цукор. Влити пиво, додати пів чайної ложки кориці. Збільшити вогонь і проварити соус кілька хвилин, щоб рідина випарувалась вполовину. Замість пива можна використовувати яблучний сік.
- Подавати млинці до столу, поливши яблучним соусом.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |