Дитячі варіації французького печива «Sablé»

SONY DSC

З французької «Sablé» дослівно перекладається як «пісок», а це значить, що ми будемо готувати звичайне пісочне тісто. Готується тісто і в буквальному, і в переносному сенсі на раз-два-три: одна частина цукру, дві частини вершкового масла, три частини борошна.

Заздалегідь підготуйте різні формочки для фігурного печива, навіть можна деякі взяти з набору дитячого кольорового тіста. Так за веселою грою з тістом і спілкуванням з дитиною можна встигнути приготувати ще й смаколиків до вечірнього чаювання.

На нашій кухні так і народжуються солодощі. Маленький ласунчик працює, не покладаючи рук.

Sable_collage_1_water

Французьке печиво «Sablé»

На 10-12 штук

  • 200 гр. борошна
  • 150 гр. вершкового масла охолодженого
  • 75 гр. цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 2 жовтки

1.  Температуру в духовій шафі встановити на 180 ° С. Деко застелити пекарським папером.

  1. У окремій ємкості перемішати сухі інгредієнти. Додати до сухої суміші нарізане кубиками охолоджене масло. Перетерти борошно з маслом до стану крихт. Додати жовтки і замісити м’яке еластичне тісто. Якщо тісто сильно липне до рук, підсипати потроху борошно.
  2. Розкачати тісто завтовшки 3-4 см і вирізати рівну кількість кружечків. Діаметр кружечків на ваш вибір, в залежності від наявних форм. На фото печиво Ø 8 см. У половині кружечків формочкою вирізати малюнок.
  3. Перекласти печиво на деко і випікати до легкого золотистого відтінку. Залежно від духовки час випікання може різнитись. В середньому 12-15 хвилин. Краще поглядайте час від часу, адже печиво швидко підрум’янюється.
  4. Остиглі половинки печива з’єднати джемом / густим варенням / конфітюром. Прикрасити цукровою пудрою.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *