Приготування бельгійських вафель разом з дітьми – це балощі виключно для сніданку вихідного дня. У вихідний день батьки зазвичай пом’якшують свої правила і можуть дозволити розпочати сніданок з десерту. Для дітей справжнє задоволення, – адже вафлі щедро посипаються цукровою пудрою, прикрашаються ягодами. Також малюкам подобається спостерігати за тим, як всього за пару хвилин з рідкого тіста готуються хрусткі вафлі.
Запропонований рецепт бездріжджового тіста простий у приготуванні, так як складові інгредієнти виявляться під рукою – борошно, оливкова олія, молоко, яйця.
Для 10 вафель
Складники
- 1 склянка борошна (склянка на 240 мл.)
- 2 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- 1 ст.л. цукру
- ¼ склянки оливкової олії (60 мл.)
- 1 склянка молока (240 мл.)
- 1 яйце (відділити жовток і білок)
Готуємо
1.В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти
2.Збиваємо вінчиком жовток, додаємо молоко і оливкову олію, з’єднуємо з сухою сумішшю. Вимішуємо тісто до однорідності.
3.Міксером збити білок у міцну піну ( 2 хв.), з’єднати з тістом.
4.Розігріти вафельницю і випікати вафлі до готовності.
5.Вафлі перекласти на решітку і посипати цукровою пудрою.
Рекомендована техніка: