Суп-пюре з печених помідорів

27_21913_waterpsd

на 4 порції

  • 2 кг спілих помідорів, розрізаних навпіл
  • 1 головка часнику, нечищена
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • ½ чайної ложки солі
  • 700 мл курячого або овочевого бульйону
  • 2 столові ложки цукру

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 180С.

2.Два дека вистеліть папером для випікання, розкладіть на них половинки помідорів і часник, скропіть оливковою олією, посипте сіллю та перцем і запікайте приблизно 40 хвилин, поки помідори не стануть зовсім м’якими. Дайте печеним помідорам трохи охолодитися.

3.У чашу міксера видавіть зі шкірки печений часник, додайте помідори та збийте до однорідної маси. Якщо чаша міксера невелика, збийте помідори за два заходи. Якщо у вас немає міксера, можна перетерти помідори з часником як пюре. Отриману помідорову масу перекладіть у каструлю, додайте бульйон і цукор та доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього й готуйте 5-6 хвилин, час від часу помішуючи. Розлийте суп у піали й подавайте із соусом песто.

Соус песто можна також подавати з іншими стравами або готувати з ним пасту: відваріть «аль денте» будь-яку пасту, злийте воду, додайте соус песто, 1 столову ложку оливкової олії, добре перемішайте й подавайте, посипавши тертим пармезаном.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Індукційна поверхня Gorenje IC6INI

Блендер Gorenje HBX 884 QE

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *