Крем-суп із гарбуза

28_22003_water

на 4 порції

  • 600 г гарбуза
  • 1 л курячого або овочевого бульйону
  • 1 цибулина шалот, дрібно нарізана
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • ½ чайної ложки кориці
  • ½ чайної ложки мускатного горіха сіль
  • ¼ склянки вершків
  • 30 г гарбузового насіння, смаженого

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 200С.

2.Очищений від шкірки гарбуз наріжте кусками по 5-6 см, розкладіть на деко, вистеленому папером для випікання, поставте в духовку на середній рівень і запікайте 20 хвилин.

3.У каструлі на середньому вогні розігрійте оливкову олію, підсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте сіль і спеції та перемішайте. Додайте печений гарбуз і бульйон та доведіть до кипіння. Зніміть із вогню й дайте трохи охолонути.

4.Збийте суп заглибним блендером. Якщо використовуєте блендер із маленькою чашею, збивайте суп у кілька заходів. Заповнюйте чашу менш ніж наполовину, інакше гарячий суп буде виливатися. Перш ніж подавати, підігрійте суп, розлийте в тарілки й полийте кожну порцію вершками та посипте насінням.

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO637INI

Газова поверхня Gorenje GTW6INI

Блендер Gorenje HBX 884 QE

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *