Теплий салат з курячим філе та картоплею

Chicken and potato warm salad. Style rustic. selective focus

Особливо смачно приготувати цей салат з дрібненькою молодою картоплею. Загалом до цієї страви підійдуть будь-які шматочки курятини – філе, м’ясо зі стегон, гомілок.  А ось салатні листочки обирайте щільні та хрусткі, щоб витримали температурний режим і не розм’якли. 

Складові:

  • 400 г готового курячого м’яса
  • 500 г дрібної картоплі (найкраще молодої)
  • 300 г салатних листків
  • пучок зеленої цибулі
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • сіль, чорний перець

Приготування:

  1. Картоплю у лушпинні вимити щіткою. Відварити до готовності.
  2. Готову картоплю розрізати уздовж на широкі кружальця. Курячі шматочки розібрати руками на більш-менш крупні волокна.
  3. У пательні нагріти 1 ст. л. оливкової олії і обсмажити картоплю до рум’яної, золотистої скоринки. Додати шматочки курятини і прогріти все разом. Зняти пательню з вогню.
  4. Листки салату вимити й обсушити. Крупне листя порвати руками, дрібне залишити як є.
  5. Приготувати салатну заправку: в мисці поєднати оцет, сіль та перець. Перемішати віночком і тонкою цівкою влити масло. На велику таріль викласти листя салату, полити їх заправкою. Зверху викласти курячі шматочки з  картоплею. Посипати салат дрібно нарізаною зеленою цибулькою. Подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G65B

Пательня Gorenje CW28FCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *