Теплий салат з горошком і грудинкою

Teplyiy salat s goroshkom

Вам знадобиться лише 15 хв., щоб приготувати теплий салат зі звичайного зеленого горошку. Головний секрет страви у безпрограшному поєднанні хрустких грінок, підрум’янених скибочках копченої грудинки та пікантної заправки. У цьому салаті присутні відразу два ідеальних інгредієнти, які доповнюють смак зеленого горошку – свіжа м’ята і підкопчена грудинка.

Складові:

  • 400 г замороженого горошку
  • 3 скибочки чіабати
  • 50 г копченої грудинки
  • 2 цибулі-шалот
  • 3 гілочки свіжої м’яти
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. гірчиці (не гострої)
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Грудинку нарізати тонкими скибочками. Обсмажити на добре розігрітій пательні до рум’яної скоринки і викласти на паперовий рушник.
  2. Половину жиру, що витопився, зберегти для подальшого обсмажування. Чіабату нарізати великими кубиками і обсмажити в жирі, що залишився, до рум’яної скоринки. Перекласти грінки в зручну ємність.
  3. Залишок жиру повернути в пательню, додати оливкову олію, подрібнену цибулю-шалот. Готувати цибулю на невеликому вогні до м’якості. Влити оцет, додати гірчицю, посолити і поперчити і зняти соус з вогню.
  4. У сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати горошок і готувати 5 хвилин, помішуючи. До сотейнику з горошком влити теплий соус, покласти обсмажену грудинку, грінки, і перемішати всі інгредієнти. Прикрасити страву м’ятою та подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GW65CLI

Пательня Gorenje CW 28 FCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *