Доброго дня 🙂 Любите смачні, насичені ароматом сезонні супчики? Тоді пропоную сьогодні приготувати саме такий. Гостроту можна регулювати, зменшуючи кількість червоного перцю. В іншому ж, на сто відсотків впевнений, що суп Вам сподобається на смак.
Складові для 4х порцій:
- 1 склянка червоної сочевиці
- 500 г помідорів
- 1 баклажан
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 гострий червоний перець
- 1 ч. л. пряних трав
- сіль і перець за смаком
- пучка цукру
- 2 склянки води
- 2 ст. л. оливкової олії
- зелень, насіння для подачі
Готуємо:
- Дрібно поріж цибулю, часник і гострий червоний перець. У каструлі з товстим дном розігрій масло, додай овочі і протушкуй до м’якості протягом 5-ти хвилин. Баклажан наріж кубиками і тушкуй з овочами ще пару хвилин.
- Помідори наріж на скибки і разом з сочевицею відправ у каструлю з овочами. За пару хвилин додай прянощі, цукор, сіль і перець. Перемішай і залиш тушкуватись на декілька хвилин, потім влий гарячої води. Доведи до кипіння, зменш вогонь і продовжуй готувати 10-15 хвилин.
- Готовий суп перебий у пюре за допомогою блендера. Розлий суп по тарілках, додай в кожну зелень і жменю насіння. Одразу ж подавай до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |