Ці мафіни якраз для осінньої пори, коли за вікном прохолодно і мрячно, а в комірчині гріються один об одного пузаті гарбузики. Що з ними тільки цієї осені не робили: і запікали, і кашу варили, і до товченої картоплі додавали, а ось у солодку випічку може ще не поклали? Ароматні гарбузові мафіни сподобаються навіть тим, хто раніше проявляв байдужість до цього сонячного гарбузового сімейства, а дух кориці наповнить оселю теплом та затишком.
Кількість – 24 маленьких мафіни ( якщо випікаєш у капкейкниці), 12 більших мафінів, якщо випікаєш у духовій шафі.
Підготовка – 10 хв.
Приготування – мафіни 30 хв., глазур – 5 хв.
Складові:
Тісто
- 1¼ склянки борошна (150 г )
- 100 г коричневого цукру
- 1 ч. л. порошку до печива
- жменька волоських горіхів ( подрібнених)
- пів чайної ложки кориці
- дрібка солі
- 200 г дрібно натертого гарбуза ( краще навіть зробити пюре з печеного гарбуза)
- 2 яйця
- 90 мл оливкової олії
Глазур
- цедра половинки лимона
- 2 ст. л. лимонного соку (30 мл)
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Готуємо:
- Збий яйця з цукром до пишності.
- Очисть гарбуз від шкуринки, натри на дрібній тертушці і вмішай до збитих яєць. Сюди ж влий оливкову олію.
- Окремо змішай просіяне борошно разом з порошком для печива, сіллю, горіхами і корицею. Об’єднай суху суміш з рідким тістом та вимішай до однорідності.
- Розігрій капкейкницю. У форму для випікання поклади паперові кошики та наповни їх тістом. Випікай мафіни близько 8-10 хвилин. У духовій шафі випікай 20-25 хв. при 180 С.
- В той час коли випікаються мафіни, приготуй глазур. Змішай лимонну цедру, сік, та екстракт ванілі разом з цукровою пудрою. Має вийти густа помадка.
- Глазуруй охолоджені мафіни. Прикрась горішками.
Смачної осені 🙂
Рекомендована техніка: