Гарбузові мафіни з ароматом кориці

pumpkin_muffins

Ці мафіни якраз для осінньої пори, коли за вікном прохолодно і мрячно, а в комірчині гріються один об одного пузаті гарбузики. Що з ними тільки цієї осені не робили: і запікали, і кашу варили, і до товченої картоплі додавали, а ось у солодку випічку може ще не поклали? Ароматні гарбузові мафіни сподобаються навіть тим, хто раніше проявляв байдужість до цього сонячного гарбузового сімейства, а дух кориці наповнить оселю теплом та затишком.

Кількість – 24 маленьких мафіни ( якщо випікаєш у капкейкниці), 12 більших мафінів, якщо випікаєш у духовій шафі.

Підготовка – 10 хв.

Приготування – мафіни 30 хв., глазур – 5 хв.

Складові:

Тісто

  • 1¼ склянки борошна (150 г )
  • 100 г коричневого цукру
  • 1 ч. л. порошку до печива
  • жменька волоських горіхів ( подрібнених)
  • пів чайної ложки кориці
  • дрібка солі
  • 200 г дрібно натертого гарбуза ( краще навіть зробити пюре з печеного гарбуза)
  • 2 яйця
  • 90 мл оливкової олії

Глазур

  • цедра половинки лимона
  • 2 ст. л. лимонного соку (30 мл)
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Готуємо:

  1. Збий яйця з цукром до пишності.
  2. Очисть гарбуз від шкуринки, натри на дрібній тертушці і вмішай до збитих яєць. Сюди ж влий оливкову олію.
  3. Окремо змішай просіяне борошно разом з порошком для печива, сіллю, горіхами і корицею. Об’єднай суху суміш з рідким тістом та вимішай до однорідності.
  4. Розігрій капкейкницю. У форму для випікання поклади паперові кошики та наповни їх тістом. Випікай мафіни близько 8-10 хвилин. У духовій шафі випікай 20-25 хв. при 180 С.
  5. В той час коли випікаються мафіни, приготуй глазур. Змішай лимонну цедру, сік, та екстракт ванілі разом з цукровою пудрою. Має вийти густа помадка.
  6. Глазуруй охолоджені мафіни. Прикрась горішками.

Смачної осені 🙂

Рекомендована техніка:

Капкейкниця & Вафельниця Gorenje WCM702PW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *