Сирник з білим шоколадом і трояндами з яблук

cottage_cheese_cake

Дуже ніжний сирник, який за текстурою більш схожий на сирний крем зі смаком білого шоколаду. Десерт, який сподобається навіть самому вибагливому гурману. Ніжні яблучні троянди не лише прикрасять сирник, а й нададуть особливого смаку, за який ми так любимо страви високої кухні.

Складові:

(на дві невеличкі форми  10*20 см)

Для сирника:

  • 160 г сиру
  • 100 г сметани
  • 75 г цукру
  • 2 яйца
  • 40 г. крохмалю
  • 100 г білого шоколаду

для троянд із яблук:

  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. цукру
  • 2-3 ст. л. улюбленого ягідного сиропу.

Готуємо:

  1. Спершу підготуй заготовку зі шматочків яблук, які будуть оздоблювати сирник. У мисці змішай сік лимону разом з цукром та сиропом. Яблуко розріж навпіл, видали серцевину та наріж тоненькими слайсами. Поклади шматочки яблука в раніше підготовлену суміш лимона, цукру і сиропу. Яблука повинні бути добре змащені сумішшю, інакше потемніють. Яблучну заготовку постав в мікрохвильову піч на 1-2 хв. Шматочки яблук повинні стати м’якими і добре гнутись.
  2. Для сирника збий яйця з цукром до пишної білої консистенції. Сир розітри зі сметаною до гладкої текстури, вмішай крохмаль. Влий половину яєчної суміші, акуратно перемішай до об’єднання.
  3. На водяній бані або у мікрохвильовій печі розтопи білий шоколад. Поєднай з яєчною сумішшю, що залишилась.
  4. З’єднай сирну і шоколадну суміші, перелий тісто в змащену маслом і присипану борошном форму.
  5. Зроби троянди з яблучних слайсів і встав кожну в сирник.
  6. Випікай 45 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180 С духовій шафі. Сирник має піднятись і підрум’янитись.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO 637 INI

Блендер Gorenje HBX 485 QW

Elza Brook

 

 

 

Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *