Моторошний геловінський рецепт ризото

black_risotto_with_skull_mushrooms

Геловін — найкраща пора для творчих експериментів на кухні! Спробуйте цей рецепт грибного ризото, що ідеально підійде для вашої наступної тематичної вечірки та неодмінно сподобається вашій родині. Моторошний геловінський рис. Спробуймо.

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 цибулини шалот
  • 2 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • 180 г чорного рису
  • 1 ст. л. порошку із сушених грибів
  • 450 мл овочевого бульйону
  • пучка солі
  • 0,25 ч. л. перцю

Інструкції:

Сформуйте черепи з 300 г печериць. Налийте 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. бальзамічного оцту, додайте 1 ст. л. оливкової олії та змішайте. Покладіть гриби на деко. Смажте їх протягом 15 хвилин при температурі 200 °C. Пасеруйте 2 дрібно нарізані цибулини шалот, поки вони не стануть напівпрозорими. Додайте 2 зубчики часнику та пасеруйте все протягом 2 хвилин. Додайте 180 г промитого чорного рису. Пасеруйте протягом 2 хвилин. Додайте 1 ст. л. сушених грибів і 1 лавровий лист. Влийте 450 мл овочевого бульйону. Розмішайте й готуйте протягом 15–18 хвилин. Приправте пучкою солі та 0,25 ч. л. чорного перцю. Залиште ризото на 5 хвилин. Укрийте черепами з грибів і подавайте на стіл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *