Геловін — найкраща пора для творчих експериментів на кухні! Спробуйте цей рецепт грибного ризото, що ідеально підійде для вашої наступної тематичної вечірки та неодмінно сподобається вашій родині. Моторошний геловінський рис. Спробуймо.
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. бальзамічного оцту
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 цибулини шалот
- 2 зубчики часнику
- 1 лавровий лист
- 180 г чорного рису
- 1 ст. л. порошку із сушених грибів
- 450 мл овочевого бульйону
- пучка солі
- 0,25 ч. л. перцю
Інструкції:
Сформуйте черепи з 300 г печериць. Налийте 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. бальзамічного оцту, додайте 1 ст. л. оливкової олії та змішайте. Покладіть гриби на деко. Смажте їх протягом 15 хвилин при температурі 200 °C. Пасеруйте 2 дрібно нарізані цибулини шалот, поки вони не стануть напівпрозорими. Додайте 2 зубчики часнику та пасеруйте все протягом 2 хвилин. Додайте 180 г промитого чорного рису. Пасеруйте протягом 2 хвилин. Додайте 1 ст. л. сушених грибів і 1 лавровий лист. Влийте 450 мл овочевого бульйону. Розмішайте й готуйте протягом 15–18 хвилин. Приправте пучкою солі та 0,25 ч. л. чорного перцю. Залиште ризото на 5 хвилин. Укрийте черепами з грибів і подавайте на стіл.