Ніжні на смак, еластичні та тоненькі млинці зі шпинатного тіста. В більш вишуканій версії їх можна подати з малосольним лососем, вершковим сиром та зеленню, а для буденного сніданку пропоную сметану, домашній сир та відварене яйце.
Млинці краще готувати зі свіжого шпинату, адже на ринках вже почали продавати перші в’язочки зелені. Колір таких млинців набагато яскравіший, хоча смаком вони нічим не відрізняються від тих, що приготовані з замороженого шпинату.
Цікаві освіжаючі нотки шпинатним млинцям додасть лимонна цедра, а якщо захочете млинців з несолодкою начинкою додайте до тіста зубочок часника та дрібку мускатного горіха.
на 15 шт:
*підготовка: 10 хв+ вистоювання тіста
*приготування: близько 20 хв
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 1 склянка борошна
- 100 г свіжого шпинату
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. олії
- Шпинат вимити та обірвати грубіші стебла. У чашу блендера влити 1 склянку молока, додати сіль, яйця та шпинат. Пульсуючими рухами збити до однорідності.
- До миски просіяти борошно, додати решту молока та збитий шпинат. Ретельно вимішати за допомогою вінчика та пропустити тісто через сито (не обов’язково, але так вдасться уникнути грудочок в готових млинцях). Закрити миску харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 15-20 хв.
- Коли тісто “відпочине”, додати рослинну олію (можна замінити топленим вершковим маслом) та ще раз вимішати.
- На середньому вогні розігріти пательню, за допомогою силіконової щіточки змастити поверхню невеликою кількістю олії. Рівномірно розподілити порцію тіста на пательні, коли млинець по краях почне набирати золотистого кольору, підважити лопаткою та перевернути на інший бік. Те ж саме повторити з рештою тіста.
- Подавати млинці зі сметаною, домашнім сиром, редискою та свіжою зеленню кропу.
Смачної Масляної 🙂
|
|
|
Дана Мацюк
![]()
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |
One response