Пориньте в сповнену смаку подорож, приготувавши ідеальну закуску для зайнятих людей, які завжди в русі. Приготуйтеся насолодитися цією свіжою та яскравою стравою, що додасть енергії вашим літнім пригодам!
Інгредієнти для салату:
- 210 г фети
- 1 ст. л. оливкової олії
- ¼ ч. л. чорного перцю
- 140 г кускусу
- 240 мл води
- 1 ч. л. солі
- 400 г огірків
- 20 г свіжої петрушки
- 50 г дрібно нарізаної цибулі-шалот
- 240 г відвареної коричневої сочевиці
- 120 г маслин
- 100 г гранатових зерен
Інгредієнти для заправки:
- 3 ½ ст. л. оливкової олії
- 3 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ст. л. меду
- ¾ ч. л. солі
- ½ ч. л. чотирьох спецій
Інструкції:
Щоб приготувати цей смачний салат, спочатку розігрійте духовку до 200 °C. Викладіть 210 г фети на деко та збризніть його 1 ст. л. оливкової олії. Приправте сир ¼ ч. л. чорного перцю та запікайте його на верхній решітці протягом 15 хвилин. Тим часом у каструлю всипте 140 г кускусу та підсушуйте його протягом 2–3 хвилин. Зніміть його з вогню та залийте 240 мл гарячої води, змішаної з 1 ч. л. солі. Розмішайте й накрийте каструлю кришкою на 10 хвилин. Далі наріжте кубиками 400 г огірків і мілко подрібніть 20 г свіжої петрушки. У великій мисці змішайте 240 г відвареної коричневої сочевиці, відварений кускус, нарізаний кубиками огірок, подрібнену петрушку та 50 г нарізаної цибулі-шалот. Добре все перемішайте. У невеликій баночці змішайте 3 ½ ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. меду, ¾ ч. л. солі та по ½ ч. л. чотирьох спецій, щоб приготувати заправку. Полийте заправкою салат і добре перемішайте. Розкладіть салат у порційні миски й посипте 120 г нарізаних маслин і 100 г гранатових зерен. На завершення покладіть на кожен салат скибочку запеченої бринзи та подавайте до столу.
Пробачте, а з якої країни цей салат?