Рецепт літнього салату з фетою на грилі

grilled_feta_salad

Пориньте в сповнену смаку подорож, приготувавши ідеальну закуску для зайнятих людей, які завжди в русі. Приготуйтеся насолодитися цією свіжою та яскравою стравою, що додасть енергії вашим літнім пригодам!

Інгредієнти для салату:

  • 210 г фети
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • ¼ ч. л. чорного перцю
  • 140 г кускусу
  • 240 мл води
  • 1 ч. л. солі
  • 400 г огірків
  • 20 г свіжої петрушки
  • 50 г дрібно нарізаної цибулі-шалот
  • 240 г відвареної коричневої сочевиці
  • 120 г маслин
  • 100 г гранатових зерен

Інгредієнти для заправки:

  • 3 ½ ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. меду
  • ¾ ч. л. солі
  • ½ ч. л. чотирьох спецій

Інструкції:

Щоб приготувати цей смачний салат, спочатку розігрійте духовку до 200 °C. Викладіть 210 г фети на деко та збризніть його 1 ст. л. оливкової олії. Приправте сир ¼ ч. л. чорного перцю та запікайте його на верхній решітці протягом 15 хвилин. Тим часом у каструлю всипте 140 г кускусу та підсушуйте його протягом 2–3 хвилин. Зніміть його з вогню та залийте 240 мл гарячої води, змішаної з 1 ч. л. солі. Розмішайте й накрийте каструлю кришкою на 10 хвилин. Далі наріжте кубиками 400 г огірків і мілко подрібніть 20 г свіжої петрушки. У великій мисці змішайте 240 г відвареної коричневої сочевиці, відварений кускус, нарізаний кубиками огірок, подрібнену петрушку та 50 г нарізаної цибулі-шалот. Добре все перемішайте. У невеликій баночці змішайте 3 ½ ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. меду, ¾ ч. л. солі та по ½ ч. л. чотирьох спецій, щоб приготувати заправку. Полийте заправкою салат і добре перемішайте. Розкладіть салат у порційні миски й посипте 120 г нарізаних маслин і 100 г гранатових зерен. На завершення покладіть на кожен салат скибочку запеченої бринзи та подавайте до столу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *