Ніжна, розсипчаста основа з тіста, яка приховує шар ароматної рікоти з травами, кукурудзу з карамелізованою цибулею, соковиті помідори з дрібкою чебрецю, перцю і солі. Рецепт досить простий, інгредієнти можна замінювати на власний смак: наприклад, рікоту – на козиний або твердий сир, свіжий чебрець – на сушений, або інші пряні трави.
А на десерт приготуйте Полунична галета
Складові для галети ∅ 22-24 см.
Тісто:
- 240 г борошна + для робочої поверхні
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 140 г холодного вершкового масла, порізати кубиками
- 1 яєчний жовток
- 3 ст. л. крижаної води
Начинка:
- 1 ч. л. оливкової олії
- 1 головка часнику, очистити
- 180 г рікоти
- жменя пряних трав (наприклад, суміш базиліка і кропу)
- 1 цибулина
- дрібка коричневого цукру
- 1 качан кукурудзи, зрізати зернята
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
- 2-3 великих помідора
- пару гілочок чебрецю
- сіль, перець за смаком
- 1 маленьке яйце + 1,5 ч. л. молока, злегка збити
Готуємо:
- В чаші кухонного комбайна змішати борошно, сіль і перець. Додати вершкове масло і подрібнити суміш до стану сухої крихти. Додати жовток і воду, змішувати до тих пір, поки тісто не сформується в кулю.
- Сформувати з тіста диск, загорнути в харчову плівку, відправити в холодильник, а тим часом підготувати начинку.
- Розігріти сотейник з олією. На помірному вогні підсмажити часник до легкого золотистого кольору і м’якості. Зняти з вогню, розім’яти часник виделкою.
- Рікоту розім’яти виделкою, додати часник і трави, розмішати до об’єднання.
- У сотейнику, в якому готувався часник, обсмажити нарізану кільцями цибулю. При необхідності додати ще олії. Обсмажувати до легкого золотистого кольору і м’якості, 2-4 хвилини. Додати коричневий цукор, зменшити вогонь до мінімуму, готувати цибулю ще 7-10 хв. Всипати кукурудзу, сіль і перець, готувати ще 5 хвилин, помішуючи. Зняти з вогню, дати охолонути.
- Розігріти духову шафу до 180°С (класичний нагрів «верх-низ») або 160°С з вентиляційним нагріванням.
- Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в круглий пласт товщиною 3-4 мм. Викласти рівномірним шаром рікоту, залишаючи чистим бортик на 3-5 см. Зверху рівномірно викласти 3/4 суміші кукурудзи з цибулею. Розкласти кружальця помідорів, посолити і поперчити. Викласти решту кукурудзи і посипати листочками чебрецю.
- Вільні краї тіста зібрати до центру, змастити їх яєчно-молочною сумішшю.
- Випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин до готовності або до зарум’янювання бортів. Подавати теплою чи холодною.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Катерина Перера
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |