Пряна галета з томатами і кукурудзою

galette_tomato_sweet_corn

Ніжна, розсипчаста основа з тіста, яка приховує шар ароматної рікоти з травами, кукурудзу з карамелізованою цибулею, соковиті помідори з дрібкою чебрецю, перцю і солі. Рецепт досить простий, інгредієнти можна замінювати на власний смак: наприклад, рікоту – на козиний або твердий сир, свіжий чебрець – на сушений, або інші пряні трави. 

А на десерт приготуйте Полунична галета

Складові для галети ∅ 22-24 см.

Тісто:

  • 240 г борошна + для робочої поверхні
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 140 г холодного вершкового масла, порізати кубиками
  • 1 яєчний жовток
  • 3 ст. л. крижаної води

Начинка:

  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 1 головка часнику, очистити 
  • 180 г рікоти
  • жменя пряних трав (наприклад, суміш базиліка і кропу)
  • 1 цибулина
  • дрібка коричневого цукру
  • 1 качан кукурудзи, зрізати зернята
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
  • 2-3 великих помідора
  • пару гілочок чебрецю
  • сіль, перець за смаком
  • 1 маленьке яйце + 1,5 ч. л. молока, злегка збити

tomato_sweet_corn_galette

Готуємо:

  1. В чаші кухонного комбайна змішати борошно, сіль і перець. Додати вершкове масло і подрібнити суміш до стану сухої крихти. Додати жовток і воду, змішувати до тих пір, поки тісто не сформується в кулю.
  2. Сформувати з тіста диск, загорнути в харчову плівку, відправити в холодильник, а тим часом підготувати начинку.
  3. Розігріти сотейник з олією. На помірному вогні підсмажити часник до легкого золотистого кольору і м’якості. Зняти з вогню, розім’яти часник виделкою.
  4. Рікоту розім’яти виделкою, додати часник і трави, розмішати до об’єднання.
  5. У сотейнику, в якому готувався часник, обсмажити нарізану кільцями цибулю. При необхідності додати ще олії. Обсмажувати до легкого золотистого кольору і м’якості, 2-4 хвилини. Додати коричневий цукор, зменшити вогонь до мінімуму, готувати цибулю ще 7-10 хв. Всипати кукурудзу, сіль і перець, готувати ще 5 хвилин, помішуючи. Зняти з вогню, дати охолонути.
  6. Розігріти духову шафу до 180°С (класичний нагрів «верх-низ») або 160°С з вентиляційним нагріванням.
  7. Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в круглий пласт товщиною 3-4 мм. Викласти рівномірним шаром рікоту, залишаючи чистим бортик на 3-5 см. Зверху рівномірно викласти 3/4 суміші кукурудзи з цибулею. Розкласти кружальця помідорів, посолити і поперчити. Викласти решту кукурудзи і посипати листочками чебрецю.
  8. Вільні краї тіста зібрати до центру, змастити їх яєчно-молочною сумішшю.
  9. Випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин до готовності або до зарум’янювання бортів. Подавати теплою чи холодною.

tomato_galette

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2W-1

Варильна поверхня Gorenje ECT6SY2B

Кухонний комбайн Gorenje SB800W

Катерина Перера

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *