По-домашньому затишний торт, прослоїний соковитою полуницею, останній пакетик з якою знайшовся в морозильній камері. Якщо у вас ще залишились заморожені ягоди, рекомендую і вам приготувати десерт за ось цим рецептом 🙂
На торт/кекс ∅ 20 см
- 3 яйця
- 2/3 склянки сметани
- 80 г вершкового масла
- 220-250 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
- 1 стакан розмороженої полуниці
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1/2 склянки цукру
Kрем
- 400 мл жирної сметани
- 4-5 ст. л. цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1,5 склянки розмороженої полуниці
- 1 склянка мелених горіхів (волоських/мигдальних)
Готуємо:
- Все просто – в чаші комбайна збити масло з цукром, по одному ввести яйця, додати ваніль і сметану. До тіста частинами додати просіяне разом з розпушувачем борошно. Замісити тісто. Акуратно поєднати тісто з ягодами, перемішати. Вилити тісто в змащену форму і відправити в попередньо розігріту до 180С духову шафу на 30-40 хвилин. Кекс остудити і розрізати на коржі.
- Віночком збити крем зі сметани, ванілі і цукру. Промазати корж кремом, викласти трохи ягід полуниці. Повторити з наступними коржами. Верхній шар оздобити подрібненими горішками. Залишити торт у прохолодному місці на пару годин, а краще навіть на ніч.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |