Простий торт з полуницею

strawberry_cake

По-домашньому затишний торт, прослоїний соковитою полуницею, останній пакетик з якою знайшовся в морозильній камері. Якщо у вас ще залишились заморожені ягоди, рекомендую і вам приготувати десерт за ось цим рецептом 🙂

На торт/кекс ∅ 20 см

  • 3 яйця
  • 2/3 склянки сметани
  • 80 г вершкового масла
  • 220-250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • 1 стакан розмороженої полуниці
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/2 склянки цукру

Kрем

  • 400 мл жирної сметани
  • 4-5 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1,5 склянки розмороженої полуниці
  • 1 склянка мелених горіхів (волоських/мигдальних)

Готуємо:

  1. Все просто – в чаші комбайна збити масло з цукром, по одному ввести яйця, додати ваніль і сметану. До тіста частинами додати просіяне разом з розпушувачем борошно. Замісити тісто. Акуратно поєднати тісто з ягодами, перемішати. Вилити тісто в змащену форму і відправити в попередньо розігріту до 180С духову шафу на 30-40 хвилин. Кекс остудити і розрізати на коржі.
  2. Віночком збити крем зі сметани, ванілі і цукру. Промазати корж кремом, викласти трохи ягід полуниці. Повторити з наступними коржами. Верхній шар оздобити подрібненими горішками. Залишити торт у прохолодному місці на пару годин, а краще навіть на ніч.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *