Пиріг з сиром рікота та грушею

Pear pie with ricotta

Цей ніжний пиріг особливо смакує восени з гарячим чаєм чи запашною кавою. Він дуже легкий та швидкий у приготуванні. У пошуках нових смачних поєднань можна легко експериментувати з начинкою: груші замінювати на персики, абрикоси, сливи або стиглі й солодкі яблука, а рікоту – на легкий та пухкий зернистий м’який сир.

Складові:

  • 300 г сиру рікота
  • 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик розпушувача для тіста
  • 80 мл. оливкової олії
  • цедра 1 -го лимону
  • сіль

Приготування:

  1. Розігріти духову шафу до 180 С.
  2. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Рікоту протерти через сито. Яйця з цукром ретельно збити до утворення білої піни. Додати до збитих яєць оливкову олію, дрібку солі, цедру лимону, рікоту та борошно. Ретельно перемішати.
  3. Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто, розрівняти. Поверх тіста, злегка вдавлюючи, викласти шматочки фруктів.
  4. Випікати при температурі 180 С близько 1 години. За 10 хвилин до готовності присипати пиріг цукром та поставити під верхній нагрів або гриль.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа  Gorenje BO637INB

Elza Brook

 

 

 

 

 

Фуд.фотограф та фуд.стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *