Сьогодні у нас ароматна і духмяна випічка – неймовірно ніжний і розсипчастий кокосовий кекс, щедро просочений сиропом.
Складові на 12 порцій:
- 250 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 200 мл. сметани
- 100 мл. анісової горілки (опціонально)∗
- 200 г кокосової стружки
- 300 г борошна
- 1 ст. л. розпушувача
- 1 ст. л. ванільного екстракту
Сироп:
- 400 мл води
- 200 г цукру
- 2 ст. л. сиропу глюкози/кукурудзяного сиропу/меду
- сік і цедра 1 лимона
- 100 г ревеню
- 100 мл анісової горілки (опціонально)∗
- 100 г кокосової стружки
∗ Можна приготувати кекс без додавання анісової горілки, але все ж таки для особливого смаку рекомендую спробувати.
Готуємо:
- Масло збити з цукром в чаші кухонного комбайна, ввести по одному яйця. Додати сметану, алкоголь, кокосову стружку, ваніль. Поступово підмішати просіяне разом з розпушувачем борошно. Тісто вилити в прямокутну форму, застелену вощеним папером, і відправити форму в заздалегідь розігріту до 180°С духову шафу на 40-45 хвилин (готовність як завжди перевірити зубочисткою) Остудити.
- Всі інгредієнти для сиропу скласти у сотейник, довести до кипіння і варити 5 хвилин, потім процідити.
- Холодний кекс наколоти шпажкою і полити гарячим сиропом. Залишити кекс на ніч або щонайменше на 4 год. Нарізати кекс на шматочки і обваляти кожен в кокосовій стружці. Подавати кекс з горнятком ранкової кави або чаю. Можна прикрасити збитими вершками і ягодами, йогуртом або морозивом.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |