Кокосовий кекс з сиропом

coconut_cake

Сьогодні у нас ароматна і духмяна випічка – неймовірно ніжний і розсипчастий кокосовий кекс, щедро просочений сиропом.

Складові на 12 порцій:

  • 250 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 200 мл. сметани
  • 100 мл. анісової горілки (опціонально)∗
  • 200 г кокосової стружки
  • 300 г борошна
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 1 ст. л. ванільного екстракту

Сироп:

  • 400 мл води
  • 200 г цукру
  • 2 ст. л. сиропу глюкози/кукурудзяного сиропу/меду
  • сік і цедра 1 лимона
  • 100 г ревеню
  • 100 мл анісової горілки (опціонально)∗
  • 100 г кокосової стружки

∗ Можна приготувати кекс без додавання анісової горілки, але все ж таки для особливого смаку рекомендую спробувати.

Готуємо:

  1. Масло збити з цукром в чаші кухонного комбайна, ввести по одному яйця. Додати сметану, алкоголь, кокосову стружку, ваніль. Поступово підмішати просіяне разом з розпушувачем борошно. Тісто вилити в прямокутну форму, застелену вощеним папером, і відправити форму в заздалегідь розігріту до 180°С духову шафу на 40-45 хвилин (готовність як завжди перевірити зубочисткою) Остудити.
  2. Всі інгредієнти для сиропу скласти у сотейник, довести до кипіння і варити 5 хвилин, потім процідити.
  3. Холодний кекс наколоти шпажкою і полити гарячим сиропом. Залишити кекс на ніч або щонайменше на 4 год. Нарізати кекс на шматочки і обваляти кожен в кокосовій стружці. Подавати кекс з горнятком ранкової кави або чаю. Можна прикрасити збитими вершками і ягодами, йогуртом або морозивом.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje EC51101AW

Кухонна машина Gorenje MMC1500BK

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *