Сьогодні у нас мезе. Саме так в Західному Середземномор’ї іменують наїдки у вигляді набору закусок або маленьких страв, які зазвичай подають з напоями. Неймовірно смачна намазка в яку закохуєшся з першої ложки. Дуже рекомендую вам приготувати цю просту страву.
На 4 порції:
- 2 болгарських перця
- 2 зубчики часнику
- 150 мл оливкової олії
- 150 г волоських горіхів
- сік 1/2 лимона
- 1 ст. л. яблучного/винного оцту
- сіль і перець за смаком
- 1/2 цибулини
- 1 червоний гострий перець
- 2 ст. л. гранатового/фінікового сиропу
- пару гілочок петрушки/кінзи
Готуємо:
Перець запекти разом з гострим перцем, часником і цибулею на грилі або у духовій шафі. Очистити овочі від шкірки і скласти в блендер, додати всі інші інгредієнти. Збити до однорідної консистенції. Якщо ви полюбляєте гостріший смак, можна одразу використовувати свіжий чилі і часник, без термічної обробки. Готову намазку подавати з лавашем або нарізаними соломкою овочами.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |