Сьогодні готуємо надзвичайний чізкейк – простий у приготуванні, ароматний і смачний. Таким десертом ви приємно здивуєте своїх коханих.
Для форми діаметром 22 см
- 250 г шоколадного печива
- 100 г вершкового масла
- 300 г крем-сиру (маскарпоне)
- 100 г цукрової пудри
- 2 яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 200 мл жирних вершків
- 100 г свіжої кокосової стружки
- 200 г темного шоколаду
- 1/2 кокоса
Готуємо
- За допомогою фуд-процесора подрібнити печиво в крихту, перемішати з м’яким маслом і замісити тісто. Викласти тісто у форму прокладену фольгою / пергаментом і розрівняти тонким шаром. Прибрати в холодильник на 30 хвилин мінімум, а краще на 2-3 години.
- Маскарпоне збити з сахарною пудрою, ввести вершки, потім яйця, кокосову стружку і ваніль. Перемішати до однорідності.
- Основу для чізкейка відправити на 20 хвилин в розігріту до 180 С духовку, потім вийняти, вилити начинку.
- Встановити форму в глибоке деко, залити деко окропом на 2/3 висоти форми і відправити на 40 хвилин в духовку, розігріту до 170 С.
- Готовий чізкейк остудити. З м’якоті кокоса настругати стружку за допомогою овочечистки. На водяній бані розтопити шоколад і полити ним чізкейк. Зверху прикрасити стружкою і охолодити до застигання шоколаду.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |