Кокосовий чізкейк з шоколадом

coconut_cheesecake

Сьогодні готуємо надзвичайний чізкейк – простий у приготуванні, ароматний і смачний. Таким десертом ви приємно здивуєте своїх коханих.

Для форми діаметром 22 см

  • 250 г шоколадного печива
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г крем-сиру (маскарпоне)
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 200 мл жирних вершків
  • 100 г свіжої кокосової стружки
  • 200 г темного шоколаду
  • 1/2 кокоса

Готуємо

  1. За допомогою фуд-процесора подрібнити печиво в крихту, перемішати з м’яким маслом і замісити тісто. Викласти тісто у форму прокладену фольгою / пергаментом і розрівняти тонким шаром. Прибрати в холодильник на 30 хвилин мінімум, а краще на 2-3 години.
  2. Маскарпоне збити з сахарною пудрою, ввести вершки, потім яйця, кокосову стружку і ваніль. Перемішати до однорідності.
  3. Основу для чізкейка відправити на 20 хвилин в розігріту до 180 С духовку, потім вийняти, вилити начинку.
  4. Встановити форму в глибоке деко, залити деко окропом на 2/3 висоти форми і відправити на 40 хвилин в духовку, розігріту до 170 С.
  5. Готовий чізкейк остудити. З м’якоті кокоса настругати стружку за допомогою овочечистки. На водяній бані розтопити шоколад і полити ним чізкейк. Зверху прикрасити стружкою і охолодити до застигання шоколаду.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *