Капкейки з журавлиною та італійською меренгою

cranberry_muffins

Ці тістечка ідеально поєднують кислинку журавлини, ніжне тісто й солодку невагому меренгу. Уявіть собі, як приємно зимної морозної погоди, загорнувшись в м’який плед сісти біля вікна та спостерігати за кружлянням сніжинок з чашкою теплого напою і смачненьким тістечком.

Готуємо 🙂

Складові:
для капкейків

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 200 г цукру
  • 2 шт. яєць
  • 120 мл. молока
  • 1 склянка журавлини
  • 2 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 2 ч. л. екстракту ванілі

для італійської меренги

  • 60 мл. води
  • 200 г цукру
  • 100 г білків ( приблизно з 3х яєць)
  1. Приготуйте тісто для капкейків: змішайте борошно з розпушувачем.  Візьміть з отриманої суміші 1 ст.л. і вмішайте до журавлини. Ягоду можете брати як свіжу, так і заморожену. Борошно не дасть ягодам опуститись на дно при випіканні. Розм’якле вершкове масло збийте на помірній швидкості міксера разом з цукром, дрібкою солі. Поступово введіть яйця по-одному, продовжуючи збивання. Поволі поєднайте рідку суміш з борошном. Як тільки консистенція тіста стане однорідною, влийте молоко. Довго не збивайте, інакше мафіни можуть не “підійти”. Додайте в тісто ягоди і акуратно перемішайте ложкою.
  2. У форму для випікання розкладіть паперові вкладиші. Викладіть тісто, заповнюючи форми на 2/3 і випікайте 25 хвилин при температурі 190 ° С. Для того щоб мафіни вийшли однаковими, можна скористатись ложкою для морозива. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Дістаньте готові мафіни з форми і дайте їм повністю охолонути.
  3. Готуємо італійську меренгу: у невеликому сотейнику змішайте воду з цукром. Цукор повинен повністю розчинитися. Доведіть суміш до кипіння і проваріть ще 5 хвилин. Якщо є термометр, то після закипання сироп повинен нагрітися до 120 ° С. Поки вариться сироп, почніть збивати білки. Збийте до м’яких піків. Продовжуючи збивати білки акуратно введіть цукровий сироп тоненькою цівкою. Збивайте до повного охолодження. У вас повинна вийти біла і щільна меренга.
  4. Готову меренгу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і прикрасьте капкейки невагомими хмаринками безе.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje  BO637INB

Варильна поверхня Gorenje GW6NINB

Блендер Gorenje HBX884QE

Анна Мітякіна

 

Anna-Mitialina

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *