Мої щирі вітання! Ну що, розпочинаємо колекціонувати смачні ідеї до новорічних свят? 🙂 Пропоную внести до списку рецепт цих ароматних і по-зимовому затишних мафінів. Запевняю, що ваші рідні та друзі дадуть цим смаколикам високу оцінку.
Складові для 12-ти мафінів:
- 120 г вершкового масла
- 4 яйця
- 120 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 150 г борошна
- пів чайної ложки розпушувача
- пів чайної ложки кориці
- пів чайної ложки сухого імбиру
- пів чайної ложки ванільного екстракту
- пару зірочок гвоздики
- дрібка солі
- 70 г імбирних цукатів
- 70 г в’яленої журавлини
- 150 г гіркого шоколаду
- 150 мл жирних вершків
- білий шоколад для декору
Готуємо:
- Розм’якле масло збий з цукром. Введи в цукрово-масляну суміш почергово яйця. Продовжуючи збивати додай просіяне разом з порошком до печива борошно, прянощі і сіль. Заміси тісто. Додай цукати і журавлину. Перемішай.
- У форму для випічки мафінів вклади паперові кошики, наповни їх тістом на 2/3 об’єму і відправ у розігріту до 180С духову шафу на 25 хвилин – поки верхівки не зарум’яняться. Остуди.
- Подрібни шоколад у чаші блендера або вручну. У сотейнику підігрій вершки, доведи майже до кипіння і відстав на стільницю. Об’єднай шоколад з вершками та перемішай до його повного розчинення. Дай ганашу охолонути.
- Глазуруй мафіни. Декоруй стружкою білого шоколаду. Потримай з годину в холодильнику і подавай до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |