Імбирні мафіни з журавлиною

christmas_muffins

Мої щирі вітання! Ну що, розпочинаємо колекціонувати смачні ідеї до новорічних свят? 🙂 Пропоную внести до списку рецепт цих ароматних і по-зимовому затишних мафінів. Запевняю, що ваші рідні та друзі дадуть цим смаколикам високу оцінку. 

Складові для 12-ти мафінів:

  • 120 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 120 г цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 150 г борошна
  • пів чайної ложки розпушувача
  • пів чайної ложки кориці
  • пів чайної ложки сухого імбиру
  • пів чайної ложки ванільного екстракту
  • пару зірочок гвоздики
  • дрібка солі
  • 70 г імбирних цукатів
  • 70 г в’яленої журавлини
  • 150 г гіркого шоколаду
  • 150 мл жирних вершків
  • білий шоколад для декору

Готуємо:

  1. Розм’якле масло збий з цукром. Введи в цукрово-масляну суміш почергово яйця. Продовжуючи збивати додай просіяне разом з порошком до печива борошно, прянощі і сіль. Заміси тісто. Додай цукати і журавлину. Перемішай.
  2. У форму для випічки мафінів вклади паперові кошики, наповни їх тістом на 2/3 об’єму і відправ у розігріту до 180С духову шафу на 25 хвилин – поки верхівки не зарум’яняться. Остуди.
  3. Подрібни шоколад у чаші блендера або вручну. У сотейнику підігрій вершки, доведи майже до кипіння і відстав на стільницю. Об’єднай шоколад з вершками та перемішай до його повного розчинення. Дай ганашу охолонути.
  4. Глазуруй мафіни. Декоруй стружкою білого шоколаду. Потримай з годину в холодильнику і подавай до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендерний набір Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *