на 6-8 порцій
- невелика качка (приблизно 2 кг)
- 1 столова ложка ягід ялівцю
- 6 зубчиків часнику, неочищених
- 2 апельсини, лише цедра, нарізана тонкими смужками
- 1 апельсин, лише сік
- 1 столова ложка меду
- ½ склянки Порто
- 6 горошин духмяного перцю
- 1 кг айви
- сіль
1.Качку розріжте на 8 частин (можна купити тільки стегна й зекономити час) і покладіть у велику миску. Додайте ягоди ялівцю, апельсинову цедру, сік, часник, мед, духмяний перець, порто й добре перемішайте. Накрийте кришкою й поставте в холодильник на 1 годину.
2.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200С.
3.Вийміть качку з холодильника й дайте постояти 15-20 хвилин, щоб вона нагрілася до кімнатної температури.
4.Айву наріжте половинками та викладіть на деко. Поверх айви покладіть шматки качки шкіркою вниз разом із часником і спеціями. Посипте сіллю й поставте в духовку на середній рівень, готуйте 20 хвилин. Дістаньте деко, переверніть шматки качки, помістіть деко назад у духовку й готуйте ще 18-20 хвилин залежно від розміру качки.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |
Дякую за рецепт, обов’язково спробую, зазвичай готую за рецептом https://novastrava.com/kachka-zapechena-z-yablukami/ раджу спробувати.