Качка, запечена з апельсином і ялівцем

53_23312_waterpsd

на 6-8 порцій

  • невелика качка (приблизно 2 кг)
  • 1 столова ложка ягід ялівцю
  • 6 зубчиків часнику, неочищених
  • 2 апельсини, лише цедра, нарізана тонкими смужками
  • 1 апельсин, лише сік
  • 1 столова ложка меду
  • ½ склянки Порто
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 1 кг айви
  • сіль

1.Качку розріжте на 8 частин (можна купити тільки стегна й зекономити час) і покладіть у велику миску. Додайте ягоди ялівцю, апельсинову цедру, сік, часник, мед, духмяний перець, порто й добре перемішайте. Накрийте кришкою й поставте в холодильник на 1 годину.

2.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200С.

3.Вийміть качку з холодильника й дайте постояти 15-20 хвилин, щоб вона нагрілася до кімнатної температури.

4.Айву наріжте половинками та викладіть на деко. Поверх айви покладіть шматки качки шкіркою вниз разом із часником і спеціями. Посипте сіллю й поставте в духовку на середній рівень, готуйте 20 хвилин. Дістаньте деко, переверніть шматки качки, помістіть деко назад у духовку й готуйте ще 18-20 хвилин залежно від розміру качки.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLB

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *