Морозиво з рікотою

icecream2_water

Рікота останнім часом мене просто зачарувала, і звісно, погода просто шепоче про морозиво. Рецептів морозива з рікотою просто стільки, що очі розбігаються. Але просто заморожена рікота з медом здається надто нудною, морозиво з сирими жовтками – дещо ненадійно-небезпечним, тому перечитавши надцять варіантів, я вирішила зробити щось середнє між морозивом на заварному кремі і найпростішою замороженою рікотою.

Отже:

  • 500 г рікоти
  • 4 жовтки
  • 200 мл жирного молока (бажано домашнього або не дуже жирних вершків)
  • 100 г цукрової пудри або 50 г меду
  • 3 ст.л. цукру
  • цедра одного лимона
  • 2 ст.л. мадери/хереса/ароматного алкоголю на ваш вибір або виключити
  • зелені дроблені фісташки і шоколадні краплини за бажання, щоб було зовсім а-ля сициліана

Доводимо до кипіння молоко, збиваємо жовтки з цукром в білу піну, а рікоту з цукровою пудрою/медом, алкоголем і цедрою. Гарячим молоком заварюємо жовтки, добре розмішуємо, додаємо рікотову суміш, вимішуємо до однорідності і досипаємо фісташки і шоколадні краплини у довільній кількості. Даємо охолонути, переливаємо у контейнер з кришкою, закриваємо і в морозильник. Вуаля. Подаємо з дробленими фісташками. Це бо-же-ствен-но!

Рекомендована техніка:

Міксер Gorenje HBX 485 QW

Lana Svitankova

 

Lana-Svitankova

 

Зі слів Лани, задоволення від готування приходить тоді, коли є з ким розділити результати трудів на кухні. В житті неймовірно енергійна, сповнена нових ідей Лана з першого речення захоплює читача характерним для неї неповторно легким та дружнім стилем написання публікацій. Автор кулінарного блогу “Travel, eat, make a pic of it”, що в перекладі “Їж, подорожуй і фотографуй”. Блог присвячено не тільки оригінальним ідеям з приготування , а й замальовкам від захоплюючих подорожей, відвідування цікавих місцин.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *