Гарбузові примхи

Baked  pumpkin

Здивуйте свою родину і ситною вечерею, і ароматним десертом водночас. Гарбуз настільки універсальний, що смакуватиме в обох запропонованих стравах просто чудово. У солодкій випічці звичний гарбузовий смак, поряд з прянощами та спеціями, розкривається новими неабиякими відтінками. В основних стравах гарбуз добре поєднується з картоплею та пікантними складниками, такими як часник.

Гарбуз, запечений з картоплею та беконом

Цю страву готувати дуже просто. Єдиний момент, який потребує деяких зусиль, це перетворення гарбуза у горщик для запікання. Тут знадобиться чоловіча допомога, адже необхідно зрізати м’якоть, яка достатньо тверда. Але, повірте, ваші зусилля того варті 🙂       

  • гарбуз ( середнього розміру)
  • 600 г картоплі
  • 150 г бекону, грудинки або панчети
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. олії
  • 2 ч. л. сушеного чебрецю
  • гострий перець чилі
  • сіль & перець
  1. З гарбуза зріж верхівку, вийми насіння та частково м’якоть. З гострого перчика видали насіння. Наріж чилі дрібними шматочками. Посип перчиком гарбуз зсередини і запікай близько 30 хв. у розігрітій до 200 C духовій шафі.
  2. Картоплю відвари в мундирі до готовності, очисть, наріж на крупні дольки. Підготуй шматочки бекону, часник вичави через прес. Змішай картоплю, бекон, чебрець, оливкову олію. Добре посоли і поперчи.
  3. Встанови температуру в духовці на 180 С. Начини гарбуз, закрий кришкою ( зрізана верхівка гарбуза) і запікай ще протягом 20 хв.

Гарбузовий кекс з начинкою із крем-сиру

Цей кекс незвичний в першу чергу тому, що має ніжну, кремову начинку всередині. Тісто для кексу досить просте, наявність рослинної олії серед складників робить його злегка вологим, а прянощі додають неперевершеного смаку і аромату.

Форма для кексу діаметром 25 см.

  • 345 г борошна
  • 5 яєць
  • 250 г цукру (найкраще взяти тростинний цукор)
  • 450 мл гарбузового пюре (з печеного гарбуза)
  • 340 г крем-сиру
  • 240 мл рослинної олії без запаху
  • півтори ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ч. л. порошку до печива
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • пів чайної ложки молотого імбиру
  • пів чайної ложки меленої зірочки
  • пів чайної ложки мускатного горіху
  • пів чайної ложки солі
  1. Просій борошно разом з порошком до печива, додай прянощі і сіль.
  2. Міксером збий рослинну олію з 200 г цукру, чотирма яйцями, гарбузовим пюре і 1 ч. л. ванільного екстракту. Поєднай суху суміш з рідкою і акуратно перемішай, збивати не потрібно. В однорідну пишну масу збий крем-сир разом з яйцем, цукром, що залишився, і ванільним екстрактом.
  3. Змасти маслом велику форму для кексів, присип її борошном, струси надлишок. Виклади в форму половину тіста. Поверх тіста рівномірно розподіли сирну начинку, але не доводь до країв стінки, щоб начинка не поділила тісто навпіл. Зверху начинки розподіли залишок тіста.
  4. Випікай кекс близько години (або більше) у заздалегідь розігрітій до 180 С духовій шафі. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою. Готовий кекс повністю остуди в формі на решітці, потім акуратно перекинь на таріль.

 

Смачних гарбузових страв!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *