Вафлі з кабачків та пармезану

marrow wafers with parmesan. top view. selective focus

Спробуйте чудову альтернативу кабачковим оладкам. Якщо у вас є вафельниця, цього літа ви точно закохаєтесь у ці неймовірно смачні вафлі, точно вам кажу! До речі, на оладки результат не схожий зовсім, вафлі за текстурою більш щільні і зовсім не жирні, адже на маслі вони не смажаться. Пармезан додає пікантного смаку, так що й приправ ніяких не потрібно. Замінити пармезан можна будь-яким твердим ароматним сиром – грана падано, пекоріно, грюйер. Додатково не соліть тісто для вафель, сир все зробить. Сметана, як на мій смак, тут не потрібна. А ось свіжий кріп, або ще краще його молоді парасольки,  будуть дуже доречні.

Складники:

  • 700 гр. молодих кабачків
  • 2 шт. яєць
  • 40 гр. пармезану
  • 50 мл. молока
  • 4 ст.л. борошна
  • перец чорний (мелений)
  • рослинна олія, щоб змастити форму для випікання
  • сіль

Готуємо

1.Кабачки натерти на крупній тертці. Скласти в друшляк, присипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Промити холодною водою від солі і дуже ретельно віджати від рідини. При цьому маса зменшиться в об’ємі.

2.До кабачків додати половину натертого сиру, яйце, молоко, борошно і мелений чорний перець.

3.Розігріти вафельницю, змастити маслом форми для випікання і підсмажити товстенькі, золотисті вафлі. Посипати гарячі вафлі залишком натертого пармезану і подавати гарячими до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вафельниця 3 в 1 Gorenje SM 703 BK

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *