Спробуйте чудову альтернативу кабачковим оладкам. Якщо у вас є вафельниця, цього літа ви точно закохаєтесь у ці неймовірно смачні вафлі, точно вам кажу! До речі, на оладки результат не схожий зовсім, вафлі за текстурою більш щільні і зовсім не жирні, адже на маслі вони не смажаться. Пармезан додає пікантного смаку, так що й приправ ніяких не потрібно. Замінити пармезан можна будь-яким твердим ароматним сиром – грана падано, пекоріно, грюйер. Додатково не соліть тісто для вафель, сир все зробить. Сметана, як на мій смак, тут не потрібна. А ось свіжий кріп, або ще краще його молоді парасольки, будуть дуже доречні.
Складники:
- 700 гр. молодих кабачків
- 2 шт. яєць
- 40 гр. пармезану
- 50 мл. молока
- 4 ст.л. борошна
- перец чорний (мелений)
- рослинна олія, щоб змастити форму для випікання
- сіль
Готуємо
1.Кабачки натерти на крупній тертці. Скласти в друшляк, присипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Промити холодною водою від солі і дуже ретельно віджати від рідини. При цьому маса зменшиться в об’ємі.
2.До кабачків додати половину натертого сиру, яйце, молоко, борошно і мелений чорний перець.
3.Розігріти вафельницю, змастити маслом форми для випікання і підсмажити товстенькі, золотисті вафлі. Посипати гарячі вафлі залишком натертого пармезану і подавати гарячими до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |