Не просто люблю, а справді обожнюю домашнє морозиво, яке в значній мірі смачніше магазинного, ну і корисніше до того ж, адже ви знаєте, які продукти використовуєте. Сьогодні у мене для вас сезонна втіха – неймовірно ароматне морозиво з базиліком і полуницею.
Для компанії з 4-х осіб
- 3 яєчних жовтки
- 150 г цукру
- 500 мл. вершків 15-20%
- 1 пучок базиліка
- 1 склянка полуниці
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 1 великий апельсин
Готуємо:
- Закип’ятити вершки, зняти з вогню, додати 20 листочків базиліка і залишити настоюватися протягом 15 хвилин.
- Злегка збити яєчні жовтки з цукром. Влити проціджене молоко. Сотейник повернути на вогонь і помішуючи варити на повільному вогні до легкого загустіння. Зняти з вогню і остудити під плівкою. Додати 20-30 листочків базиліка і збити масу блендером. Поставити крем в морозильну камеру.
- Ягоди вимити, змішати з соком апельсина, ваніллю і цукровою пудрою. Збити ягоди в пюре за допомогою блендера. Охолодити.
- Морозиво щогодини перемішувати. Коли морозиво наполовину замерзне, ввести полуничне пюре і обережно перемішати, щоб вийшов візерунок. Продовжити подальше заморожування. Готове морозиво подавати з рештою полуничного соку і мигдальними пластівцями.
Смачного!
Ягідне пюре можна заморозити в морозильній камері і використовувати його взимку в якості соусу і добавок в десерт, а також просто їсти, як ягідний сорбет.
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |