Якщо одного літнього дня Ви забажаєте провести час у приємній компанії друзів чи рідних за келихом вина, то сьогоднішній варіант аперитиву прийдеться вам до душі.
на 4 порції
для соусу (намазки)
- 100 гр. фети
- 2 ст. л. жирних вершків/сметани
- невеликий пучок зелені
- щіпка перцю
- 2 ст.л. соку цитрини
- 1 невеликий зубчик часнику
- 2 ст.л. оливкової олії
решта складників
- 1 цукіні
- 1 цибулина
- щіпка куркуми
- сіль і перець за смаком
- 1 ст.л. оливкової олії
- багет
- кілька томатів чері і листя зелені для подачі
Приготування
1.У тостері підсушити шматочки багету. У чашу блендера скласти всі інгредієнти для соусу та подрібнити до однорідності. Цибулю та цукіні нарізати на невеликі кубики.
2.У пательні розігріти оливкову олію та обсмажити овочі протягом 3-4х хвилин, додати сіль і перець, куркуму і готувати ще 2-3 хвилини. Остудити.
3.Шматочки багета намастити соусом, зверху розподілити цукіні. Томати чері нарізати на четвертинки. Брускети прикрасити томатами чері та зеленню. Подавати до столу.
Смачного!
Якщо у вас є комбайн, що нарізає овочі слайсами – це значно спростить ваше життя в момент заготівлі овочів на зиму. Всього за пару хвилин наріжте всі овочі, складіть у контейнери та зберігайте в морозильній камері. Взимку у вас буде чудова нагода готувати смачні овочеві страви з власних заготовок.
Помічники на кухні
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |