Інколи рецепти з’являються випадково. Одного разу я попросила чоловіка купити звичайне борошно, певної торгової марки. Та поспішаючи, він придбав не пшеничне, а кукурудзяне борошно. Пошуки рецепта привели до цікавої знахідки. Сонячні хлібці. Вони поживні, з легесеньким відтінком меду. Ідеально поєднуються із кухликом чаю. Ідеальний осінній десерт.
Складові:
1 склянка білого борошна
1 склянка кукурудзяного борошна
2 ст. л. цукру
1 ст. л. розпушувача
¼ ч. л. солі
2 яйця
250 мл молока
2 ст. л. розтопленого вершкового масла (40 гр.)
2 ст. л. рослинної олії
60 мл. меду
Готуємо:
Розігріти духовку до 220°С.
В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти. В середині суміші зробіть невелике поглиблення. В іншій мисці, використовуючи міксер, змішайте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло, рослинну олію, цукор та мед. Поступово змішайте обидві суміші.
Підготуйте форми для випікання – змажте маслом, та злегка посипте кукурудзяним борошном. Рівномірно розподіліть тісто між формами (має бути 6-8 хлібців). Випікайте 12-15 хвилин, або до золотистого кольору.
Рекомендована техніка:
|
|