Якщо комусь захочеться вибрати десерт, що найкраще виражає весну, то кращого варіанта ніж цей шоколадно-фісташковий тарт не знайти! Вишукане поєднання шоколаду й свіжих ягід змусить вас просити ще.
Інгредієнти для тарта:
● 200 г печива Oreo (без начинки);
● 100 г смажених солоних фісташок;
● 70 г кокосової олії.
Інгредієнти для шоколадного ганаша:
● 300 мл консервованого кокосового молока;
● 1 ч. л. розчинної кави;
● 170 г веганського чорного шоколаду (60 %).
Інструкції:
Покладіть 100 г смажених солоних фісташок у кухонний комбайн. Грубо подрібніть фісташки в імпульсному режимі, додайте 200 г печива Oreo. Налийте 70 г кокосової олії й змішайте всі інгредієнти. Покладіть отриману суміш до форми для тарта (35 x 11 см). Покрийте сумішшю з крихтами дно й борти форми. Покладіть форму для тарта в морозильник на 20 хвилин. Налийте 300 мл консервованого кокосового молока в каструлю. Додайте 1 ч. л. розчинної кави, перемішайте. Доведіть розчин до кипіння. Насипте 170 г крихти чорного шоколаду. Перемішуйте шоколадний ганаш до однорідності. Перелийте ганаш в охолоджену заготовку для тарта. Поставте тарт у холодильник принаймні на 4 години. Прикрасьте тарт подрібненими фісташками й свіжими ягодами.