В стилі еко. Крашанки натуральними барвниками.

Крашанки%20%20натуральними%20барвниками_water

Інформації на тему крашанок натуральними барвниками в інтернеті більш ніж достатньо, але скажу чесно, то лише сухі схеми. Бо скільки я не намагалася отримати зелений колір – все безрезультатно. В минулому році пробувала фарбувати молодим житом та травою, в цьому – шпинатом та барвінком. То більше подібне на брудний хакі.
А от решта кольорів дуже насичені. Традиційні з відвару лушпиння цибулі ні для кого не секрет, а гляньте які гарні крашанки з відвару червоної капусти та чорниць. Мені навіть подобається що вони такі строкаті. Все залежить від кольору самих яєць та того, як на довго залишите яйця у відварі. Перед занурюванням у воду шкарлупу очистіть за допомогою ватки, замоченої в спирті (або горілці).

Жовтим лушпинням цибулі: лушпиння залити холодною водою, довести до кипіння та готувати на повільному вогні 15 хв, додати 2 ст. л. солі та 3 ст. л. оцту. Відвар процідити, відварити яйця у відварі протягом 6-8 хв.
Червоним лушпинням цибулі: подібно як і жовтим.
Червонокачанною капустою: 1/2 головки червоної капусти пошаткувати, залити 1 л. холодної води, готувати на повільному вогні 30 хв. Відвар процідити, додати сіль та оцет, опустити відварені яйця та залишити на ніч.
Ягодами чорниці: барвник готуємо в такий же спосіб, як і з червонокачанної капусти.
Червоним буряком: 2-3 сирі буряки натерти на дрібній тертці, залити холодною водою, довести до кипіння. Додати 3 ст. л. солі і 3 ст. л. оцту. Залишити відвар охолонути, процідити та опустити в нього відварені яйця. Залишити на кілька годин, найкраще на ніч.
Куркумою: на 1.5 л. гарячої води додати 4 ст. л. куркуми, 2 ст. л. солі та 3 ст. л оцту. Занурити попередньо відварені яйця та залишити мінімум на 2 години.

Після того як яйця наберуть бажаного відтінку, просушіть їх, натріть олійкою та залиште на ніч в холодильнику. Таким чином колір стане ще більш насиченим. Я навмисне не обробляла фото у жодній програмі, щоб передати всю красу цього дива.

Крашанки%20натуральними%20барвниками_water

 

Дана Мацюк

 

dana

 

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *