Ще один простий варіант приготування смачної цвітної капусти. Основна фішка в пармезані, адже саме він відповідає за смак, без нього ніяк. Звісно ж, можна обрати й інший подібний сир – твердий, ароматний, з дуже насиченим смаком, наприклад, пекоріно або грюєр. Готується все швидко й просто: капуста, полита оливковою олією, запікається з часником до рум’яної скоринки. Наприкінці натираємо сир. Ось власне і все! Подавати страву найкраще “з пилу, з жару”. Чудово смакує зі скибкою свіжої й пухкої чіабати.
Складові:
- 1 кг. цвітної капусти
- 1 головка часнику
- 50 г. пармезану
- 3-4 ст.л. оливкової олії
- 5-6 гілочок чебрецю
- сіль, перець
- Часничину розібрати на дольки, зняти тільки верхнє лушпиння. Повністю очищати кожен зубок не потрібно.
- Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття. Покласти капусту і часник на деко, додати гілочки чебрецю, присолити й поперчити, скропити оливковою олією. Гарненько перемішати, найкраще руками.
- Розігріти духову шафу до 200 С. Запікати капусту, кожні 10 хвилин діставати деко й перемішувати капусту, щоб не підгорала, а рівномірно підрум’янювалась. Коли капуста практично спечеться і стане м’якою – час посипати її сиром . Прямо на деко натерти половинку сиру на дрібній тертці і знову повернути капусту в духовку, щоб сир розплавився і захрустів. Хвилин 7-10, думаю, вистачить. Залишком сиру присипати вже готову страву перед подачею до столу. Смачного!
Рекомендована техніка:
Вбудована незалежна духовка Gorenje BO73CLI |
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |
One response