З дитинства я любила смажену цвітну капусту в клярі – з рум’яною скоринкою, политою сметанкою, здавалося, нічого смачнішого й бути не може! Але ж стільки жиру, просто жах. Саме тому відправилась на пошуки достойної альтернативи. І, нарешті, знайшла. Відтепер, запікаю цвітну капусту в духовці за рецептом Джеймі Олівера. Смак просто мене підкорив. Процес готування в порівнянні з обсмажуванням набагато швидший – закинув на деко в духовку сиру капусту й обварювати попередньо не потрібно. Залишається приготувати лише соус. Його я вирішила зробити близькосхідним, таким, як для фалафелей, з кунжутної пасти – тахіни. І смачно, і корисно. А часник і сок лимону додають смаку яскравості та гостроти. Без перебільшення скажу – страва розкішна, можна їсти і їсти, зупинитися складно 🙂
Складові:
- 1 кг. цвітної капусти
- 1 лимон
- 1 головка часнику
- пучок петрушки
- 3 ст.л. тахіни ( кунжутної пасти)
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. кмину
- сіль, чорний перець
- Капусту розділити на невеликі суцвіття. Викласти капусту на деко, видавити на неї половину часнику, посипати кмином, сіллю, перцем, полити оливковою олією і перемішати. Запікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин, декілька разів перемішувати, щоб рівномірно підрум’янилась. Перевірити готовність ножем – якщо легко проколюється, готова.
- Приготувати соус: пасту тахіни перекласти в миску і долити приблизно 100 мл. теплої води. Ретельно перемішати. Додати сік лимона, роздавлений часник, сіль і перець за смаком. Гарячу капусту посипати подрібненою петрушкою і полити соусом.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |