4-6 порцій
- 1 нога ягняти (2 кг)
- 1 голівка часнику, найкраще молодого
- 20 г вершкового масла
- ½ склянки листя чебрецю
- ½ склянки листя орегано
- ½ склянки листя петрушки
- ¼ склянки листя м’яти
- 8 гілочок розмарину
- 80 г крихт пшеничного хліба
- 60 г оливок без кісточок
- 4 столові ложки оливкової олії
- ½ пляшки червоного сухого вина сіль
- свіжозмелений чорний перець
- 1,5 кг молодої картоплі
- 400 г молодої моркви
1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200°С.
2.Почистьте 2 зубчики часнику й подрібніть їх у блендері з чебрецем, орегано, петрушкою та м’ятою, додайте вершкове масло й збийте ще раз. Перекладіть суміш у миску, додайте хлібні крихти та оливки, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Якщо суміш дуже суха, додайте трохи теплої води. Нафаршируйте нею порожнину в нозі ягняти. Змастіть м’ясо 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть, поперчіть і обв’яжіть кулінарним шпагатом, підклавши під нього 7 гілочок розмарину.
3.Картоплю та моркву розріжте наполовину (якщо картоплини великі – на 4 частини), перемішайте у великій мисці з 2 столовими ложками оливкової олії, нечищеними зубчиками часнику та листям з 1 гілочки розмарину.
4.Викладіть ногу ягняти на середину дека, помістіть на середній рівень і запікайте 1,5 години. Потім скропіть м’ясо вином і додайте на деко картоплю, розклавши її навколо м’яса. Через півгодини ще раз полите м’ясо вином. Коли м’ясо буде готове, вийміть деко з духовки, перекладіть овочі на таріль і тримайте в теплі, а м’ясу дайте постояти 15 хвилин.
Подавайте ногу ягняти з овочами, поливши м’ясо соком, що виділився під час запікання.
Рекомендована техніка:
|
|
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |