Запечена фарширована нога ягняти

45_23119_waterpsd

4-6 порцій

  • 1 нога ягняти (2 кг)
  • 1 голівка часнику, найкраще молодого
  • 20 г вершкового масла
  • ½ склянки листя чебрецю
  • ½ склянки листя орегано
  • ½ склянки листя петрушки
  • ¼ склянки листя м’яти
  • 8 гілочок розмарину
  • 80 г крихт пшеничного хліба
  • 60 г оливок без кісточок
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • ½ пляшки червоного сухого вина сіль
  • свіжозмелений чорний перець
  • 1,5 кг молодої картоплі
  • 400 г молодої моркви

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200°С.

2.Почистьте 2 зубчики часнику й подрібніть їх у блендері з чебрецем, орегано, петрушкою та м’ятою, додайте вершкове масло й збийте ще раз. Перекладіть суміш у миску, додайте хлібні крихти та оливки, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Якщо суміш дуже суха, додайте трохи теплої води. Нафаршируйте нею порожнину в нозі ягняти. Змастіть м’ясо 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть, поперчіть і обв’яжіть кулінарним шпагатом, підклавши під нього 7 гілочок розмарину.

3.Картоплю та моркву розріжте наполовину (якщо картоплини великі – на 4 частини), перемішайте у великій мисці з 2 столовими ложками оливкової олії, нечищеними зубчиками часнику та листям з 1 гілочки розмарину.

4.Викладіть ногу ягняти на середину дека, помістіть на середній рівень і запікайте 1,5 години. Потім скропіть м’ясо вином і додайте на деко картоплю, розклавши її навколо м’яса. Через півгодини ще раз полите м’ясо вином. Коли м’ясо буде готове, вийміть деко з духовки, перекладіть овочі на таріль і тримайте в теплі, а м’ясу дайте постояти 15 хвилин.

Подавайте ногу ягняти з овочами, поливши м’ясо соком, що виділився під час запікання.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Блендер Gorenje HBX 884 QE

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *