для 2-3х порцій
- 6 свіжих помідорів
- 1 невелика морква
- 1 стебло селери
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- оливкова олія
- сіль
- білий перець
- свіжий базилік
Готуємо
Свіжі помідори потрібно бланшувати. Для цього видаліть область навколо стебла і надріжте верхівку хрест-навхрест. Помістіть помідори в гарячу воду на 30 секунд, а потім занурте їх в холодну воду. Зніміть шкірку. Частину помідорів (4 шт) наріжте на четвертинки, а з решти видаліть насіння і подрібніть м’якоть. Встановіть режим високої температури HIGH, якщо використовуєте блендер з функцією приготування. У чашу блендера влийте оливкову олію і підсмажте дрібно нарізану цибулю з часником. Сюди ж додайте натерту моркву, тонко нарізану селеру, помідори четвертинками і відокремлене насіння. Залийте необхідну кількість води, щоб покрити овочі. Приправте сіллю і перцем. Продовжуйте приготування в режимі високої температури (до 20 хвилин). Перейдіть в режим помірного приготування LOW і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, або поки соус не загусне. За готовності збийте соус в гладку кремову текстуру на найвищій швидкості. Додайте залишок подрібнених помідорів і проваріть пару хвилин в режимі помірної температури LOW. Перед подачею до столу приправте соус свіжим базиліком.
Рекомендована техніка:
Bine Volčič
Bine Volčič – відомий шеф-кухар зі Словенії. Любов до приготування їжі перетворила звичайне хобі Байна на справжню професію. |