Томатний соус з базиліком

MG_4746

для 2-3х порцій

  • 6 свіжих помідорів
  • 1 невелика морква
  • 1 стебло селери
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль
  • білий перець
  • свіжий базилік

Готуємо

Свіжі помідори потрібно бланшувати. Для цього видаліть область навколо стебла і надріжте верхівку хрест-навхрест. Помістіть помідори в гарячу воду на 30 секунд, а потім занурте їх в холодну воду. Зніміть шкірку. Частину помідорів (4 шт) наріжте на четвертинки, а з решти видаліть насіння і подрібніть м’якоть. Встановіть режим високої температури HIGH, якщо використовуєте блендер з функцією приготування. У чашу блендера влийте оливкову олію і підсмажте дрібно нарізану цибулю з часником. Сюди ж додайте натерту моркву, тонко нарізану селеру, помідори четвертинками і відокремлене насіння. Залийте необхідну кількість води, щоб покрити овочі. Приправте сіллю і перцем. Продовжуйте приготування в режимі високої температури (до 20 хвилин). Перейдіть в режим помірного приготування LOW і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, або поки соус не загусне. За готовності збийте соус в гладку кремову текстуру на найвищій швидкості. Додайте залишок подрібнених помідорів і проваріть пару хвилин в режимі помірної температури LOW. Перед подачею до столу приправте соус свіжим базиліком.

Рекомендована техніка:

Блендер з функцією приготування Gorenje BS 1600 E

Bine Volčič

Bine-Volcic  

Bine Volčič – відомий шеф-кухар зі Словенії. Любов до приготування їжі перетворила звичайне хобі Байна на справжню професію.
Для компанії Gorenje Bine Volčič підготував добірку корисних супів-пюре, які здивують читача незвичним поєднанням інгредієнтів та новими смаковими відчуттями, а також освіжаючі напої та страви для дитячого меню.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *