Риба, запечена в солі

59_22715_water

Ця страва типова для півдня Італії, але в солі можна запікати будь-яку рибу. За цією технологією сіль не є приправою, а сприяє утворенню шкірки й запобігає пересиханню риби. Головне, щоб сіль не потрапляла всередину.

на 4–6 порцій

  • 1 сибас 2 кг або 2 по 500-600 г (можна використовувати будь-яку рибу)
  • 2 лимони
  • 3 кг крупної морської солі (на 1 кг риби потрібно 1,5 кг солі)
  • 2 гілочки базиліку
  • 3 гілочки петрушки
  • 3 столові ложки оливкової олії

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 220°С.

2.Лимон наріжте дольками. Рибу почистьте, вийміть нутрощі та зябра, помийте й покладіть всередину дольки лимона і трави. Змажте рибу оливковою олією. У мисці змішайте сіль із невеликою кількістю води. Суміш має нагадувати мокрий пісок.

3.Насипте шар солі товщиною 1 см у форму для запікання (або на деко, якщо риба велика), покладіть рибу й посипте сіллю, що залишилася, акуратно притисніть сіль руками. Хвости й голови можна не посипати. Поставте форму в духовку на середній рівень і запікайте 20-40 хвилин. Час запікання залежить від розміру риби й товщини соляного шару. Для невеликої рибини вагою близько 600 г достатньо 25 хвилин. Для риби вагою 2 кг потрібно 35-40 хвилин. Перевірте готовність риби: проткніть її виделкою в найтовстішому місці, потримайте її в рибі 10-12 секунд, а потім притисніть до губ. Якщо виделка тепла — риба готова.

Рекомендована техніка

Вбудована духова шафа Gorenje BO5333RW

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *