На перший погляд, наявність суміші прянощів карі в солодкому печиві може здатися недоречною, але, повірте, це печиво не зрівняється за смаком ні з яким іншим. Воно відрізняється тонкою, дуже делікатною пряною ноткою, яку, до речі, чудово підкреслюють імбирні цукати.
Складові:
Вихід – 16 штук
- 70 г вершкового масла, порізати кубиками
- 1 велике яйце, злегка збити, розділити навпіл
- насіння ½ стручка ванілі
- 3 г свіжого імбиру, натерти на дрібній тертці
- 105 г борошна
- 45 г цукрової пудри
- ½ ч. л. суміші прянощів карі
- ¼ ч. л. солі
- 100 г коричневого цукру
- 8 імбирних цукатів, розрізати навпіл
- хороша пучка крупної солі
- У глибокій мисці збити вершкове масло з половиною яйця, насінням ванілі і імбиром до утворення густої однорідної маси.
- В окремій посудині змішати борошно, цукрову пудру, карі і сіль.
- Вручну, за допомоги лопатки, порціями підмішати борошняну суміш до яєчної, кожен раз розмішуючи тісто тільки до об’єднання.
- Сформувати з тіста довгий циліндр товщиною 4 см, щільно загорнути в пергамент або харчову плівку, відправити в холодильник на 1,5-2 години або до застигання. Щоб прискорити процес охолодження, можна заготовку одразу помістити в морозильну камеру.
- Розігріти духову шафу до 180⁰С (класичний нагрів) або 160⁰С з вентиляційним нагріванням. Застелити деко пергаментом або перфорованим килимком для випічки. Коричневий цукор висипати на велику таріль.
- Покатати охолоджене тісто по робочій поверхні рухами вперед й назад, згладжуючи можливі нерівності. Зняти з тіста харчову плівку.
- Змастити тісто залишком збитого яйця, обваляти в цукрі. Нарізати на «шайбочки» товщиною 0,8-1 см. Перекласти заготовки на деко, розташовуючи печиво на відстані 1,5-2 см один від одного. Змастити поверхню печива збитим яйцем, в центр кожного злегка втиснути шматочок імбирного цуката. Рівномірно посипати печиво сіллю.
- Випікати в розігрітій духовій шафі протягом 15-18 хвилин або до підрум’янювання поверхні печива.
- Зберігати в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі до 3-5 днів.
Запрошуйте друзів на чаювання та пригощайте солодким печивом з карі та імбиром.
Рекомендована техніка:
|
|
Катерина Перера
|
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |